Dienstbier: Do vzdálenější nemocnice nemusí pacient také vůbec dojet

21.11.2012 8:19

Jiří Dienstbier, kandidát na prezidenta České republiky, podporuje dnešní protest lékařů, kteří tímto způsobem vyjadřují nesouhlas s aktuálním stavem českého zdravotnictví.

Dienstbier: Do vzdálenější nemocnice nemusí pacient také vůbec dojet
Foto: ČSSD
Popisek: Prezidentský kandidát Jiří Dienstbier

„Situace, kdy reálně hrozí omezení péče v souvislosti se snižováním kapacity lůžek či uzavřením celých zdravotnických zařízení, by neměla nikoho nechat lhostejným. Ve stínu pochybných projektů, jakým je například IZIP, nelze chtít po lidech, aby se smířili s řešením, jehož výsledkem bude výrazné zhoršení dostupnosti a kvality lékařské péče. Při svých cestách po České republice se neustále setkávám s konkrétními případy občanů, pro které by zrušení jejich nemocnice znamenalo, že do vzdálenějšího zařízení vůbec nemusí dojet. Proto chci tímto vyjádřit lékařům v jejich protestní akci maximální podporu, neboť ochrana zdraví musí být vždy až na prvním místě i proto, že nikdy nevíme, kdy ji budeme sami potřebovat,“ říká Jiří Dienstbier.

„Zároveň si velmi cením toho, že podle vyjádření lékařů nebude v průběhu této akce jakkoliv narušen provoz nemocnic a pacientů se tato výjimečná situace nijak nedotkne,“ dodává Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě