Dvouletý (SaS): Stát potrestal Otrokovice za svou vlastní chybu

23.09.2016 18:40

Ministerstvo dopravy vybralo několik dálničních úseků kolem měst, na kterých se od začátku příštího bude jezdit zadarmo. Cíl je jasný – dálnice může posloužit jako obchvat a ulehčit přetíženým centrům měst. Ale zatímco Kroměříž na seznamu je, Otrokovice se svou frekventovanou křižovatkou mají smůlu…

Dvouletý (SaS): Stát potrestal Otrokovice za svou vlastní chybu
Foto: red
Popisek: Michal Dvouletý (Svobodní a Soukromníci)

Ministerstvo svůj krok vysvětluje tím, že dálnice netvoří u Otrokovic ucelený obchvat, ale jen jeho pomyslnou polovinu. „Stát přehlíží celý Zlínský kraj, důležité dálnice, včetně té u Otrokovic, stále zůstávají jen na papíře. A teď za svou vlastní neschopnost a neochotu vlastně trestá Otrokovice podruhé,“ říká kandidát koalice Svobodní a Soukromníci Michal Dvouletý s tím, že princip výběru bezplatných úseků navíc postrádá zdravý rozum. „Je z toho cítit vládní populismus. Je jistě dobře, že Kroměříž půjde objet i bez známky, zároveň mám ale trochu pochybnosti, zda bezplatný úsek budou místní lidé využívat natolik, aby to přineslo městu úlevu. V případě Otrokovic, byť jde jen o polovinu obchvatu, by byl naopak přínos zcela nezpochybnitelný. Nevidím v tom logiku,“ dodává.
 
Dálnice na prvním místě
 
V budování dálnic vidí Svobodní a Soukromníci důležitý stimul pro další rozvoj Zlínského kraje. Na jeho území ovšem existuje jen 33 kilometrů dálnic. Tranzitní doprava tak ničí zdraví a nervy obyvatel města a obcí, přetížené silnice se rychle poškozují.
 
„Úplným základem je výstavba dálnic D55, D49, D35. Tyto projekty, stejně jako modernizace I/57 jsou stále spíše jen na papíře. Někde chybí financování, na jiných místech zase uspěli se svými požadavky ekologičtí aktivisté,“ říká Michal Dvouletý s tím, že vybudovaná dopravní infrastruktura navíc zajistí, nové investory a lepší podmínky pro podnikání, které vytvoří nová a lépe placená pracovní místa. „Přinese také turisty, kteří zde budou přijíždět častěji a na další dobu a utratí zde více peněz, za které se pak vybudují nové služby a turistické cíle, které budou sloužit také místním lidem,“ vysvětluje.
 

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.