Gajdůšková: Druhé kolo senátních voleb rozhodne

16.10.2012 19:37

Jako místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky bych velmi ráda poděkovala všem, kteří přišli o víkendu k volbám a volili senátní kandidáty sociální demokracie.

Gajdůšková: Druhé kolo senátních voleb rozhodne
Foto: ČSSD
Popisek: Alena Gajdůšková

Senát PČR v minulém období prokázal, že je velmi důležitou součástí českého ústavního systému. Málo se ví o tom, že horní komora Parlamentu ČR je třetí nejaktivnější parlamentní komorou v rámci Evropské unie. Je to ústavní instituce, která na evropské úrovni prosazuje české národní zájmy. Senát se vyjadřuje ke všem návrhům, které k nám z EU přichází. „Český Senát patří k nejaktivnějším komorám, které připomínkují návrhy evropských nařízení. Ať už je to počtem usnesení a stanovisek, které přicházejí z českého Senátu, nebo jejich kvalitou, tak český Senát patří jednoznačně k evropské špičce,“ uvedl Maroš Šefčovič, který má jako eurokomisař pro institucionální vztahy a administrativu na starosti i vztahy s národními parlamenty při loňské návštěvě v Praze.  

Proto je velice důležité, aby v Senátu byli lidé odborně zdatní, mající zkušenost z komunální politiky a krajských zastupitelstev.

Jsou to právě sociální demokraté, kteří jsou schopni efektivněji než kdo jiný z pozice druhé nejvyšší ústavní instituce v zemi, Senátu, prosazovat a chránit české národní zájmy. Sociální demokracie je druhá nejsilnější evropská politická strana.

Žádám a prosím všechny, aby proto přišli k volbám ve dnech 19. a 20. října 2012 a ve druhém kole senátních voleb podpořili kandidáty sociální demokracie. Upozorňuji, že volební lístky dostanete až ve volebních místnostech.

Důležitý je každý Váš hlas, každý Váš hlas rozhodne. Ve druhém kole začínají kandidáti na nové startovací čáře, tedy od nuly. Vy rozhodnete.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: gajduskova.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

13:04 Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hrozícím protestům lékařů.