Hamáček: Plán ministerstva obrany zavést povinné odvody je nesystémový a neřeší aktuální situaci

02.09.2011 17:32 | Zprávy

Česká strana sociálně demokratická zásadně nesouhlasí s návrhem ministerstva obrany na opětovné zavedení odvodů do armády.

Hamáček: Plán ministerstva obrany zavést povinné odvody je nesystémový a neřeší aktuální situaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Vláda by měla zajistit dostatek finančních prostředků pro profesionální armádu, aby mohla plnit své povinnosti, a ne vymýšlet místo toho neefektivní nápady. Návrat k jakémukoliv modelu odvodů a povinné vojenské služby je krokem zpět.

Situace, kdy po vládních škrtech přestává být práce v armádě pro mnohé profesionální vojáky finančně zajímavá, nemůže být řešena povinnými odvody branců. Armáda dnes především potřebuje profesionály a specialisty, nikoliv brance v základním výcviku. Podle ČSSD takový návrh neřeší problémy armády, jež jsou primárně způsobeny necitlivými rozpočtovými vládními škrty, jež ve svých výsledcích pak mohou vést k masovému odchodu vojáků - profesionálů a tím k snížení obranyschopnosti země. ČSSD proto vyzývá vládu Petra Nečase, aby místo nesmyslných zpátečnických návrhů zajistila dostatek finančních prostředků pro profesionální armádu a jejich efektivní využívání.

Jan Hamáček, stínový ministr obrany za ČSSD

Více:
Armáda nakupuje ve velkém. Přes NATO


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Bydlení, které obratem rozhodně nikdo nezprivatizuje

21:03 Ministr Bartoš: Bydlení, které obratem rozhodně nikdo nezprivatizuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bydlení.