Hašek: Spolupráce se Senior Holding pomůže především lidem

30.08.2011 14:17 | Zprávy

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a jednatel společnosti Senior Holding Robert Sekera dnes podepsali smlouvu o spolupráci.

Hašek: Spolupráce se Senior Holding pomůže především lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek hovoří na sjezdu ČSSD

Jejím předmětem je zajištění kooperace v oblasti sociálních služeb týkající se péče o seniory v zařízeních zřizovaných Jihomoravským krajem se zaměřením na péči o osoby s demencí a Alzheimerovou chorobou.

Díky této spolupráci získají mj. příspěvkové organizace Jihomoravského kraje v oblasti sociálních služeb možnost vysílat své pracovníky na odborné stáže do zařízení SeneCura Pflege - und Sozialzentrum Grafenwörth. Veškerá spolupráce bude probíhat bezplatně, tj. bez nároku na finanční či jakékoliv jiné protiplnění.

"Chci poděkovat všem, kteří se o tuto spolupráci zasloužili. To, že Jihomoravský kraj nyní staví specializovaná centra, která budou sloužit pro seniory s určitým typem zdravotního postižení, je unikátní," uvedl hejtman Michal Hašek. Robert Sekera zdůraznil, že jde o zařízení pro širokou škálu veřejnosti: "Budeme rádi pomáhat Jihomoravskému kraji se zkušenostmi z těchto domů v Rakousku a ve Švýcarsku při budování obdobných zařízení na jižní Moravě." Radní Jiří Altman dodal, že představitelé kraje měli už možnost seznámit se s provozem zařízení pečujícími o osoby se syndromem demence či Alzheiemerovou chorobou: "Právě v tomto směru bychom chtěli nejvíce spolupracovat, počítáme jak s výměnou pracovníků, tak s metodickou a teoretickou spoluprací."

JUDr. Michal Hašek
hejtman Jihomoravského kraje

Více:
Policie odložila případ Haškovy příliš rychlé jízdy

##PROFIL 302##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU

9:25 Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU

Formát poslední a nejdůležitější debaty před volbami do Evropského parlamentu na veřejnoprávní telev…