Havlíček (ČSSD): Analytici ODS mají problémy s násobilkou

02.04.2010 5:27

Dopis Petru Nečasovi

Havlíček (ČSSD): Analytici ODS mají problémy s násobilkou

Sociální demokracie adresovala dopis Petru Nečasovi, ke kterému přiložila kromě volebního programu ČSSD také didaktické počítadlo pro případ, že by ODS vypracovávala další výpočty pro potřeby volební kampaně. ČSSD touto formou reaguje na faktické chyby, které provedla ODS ve svých výpočtech a ty pak přisoudila ČSSD jako její volební závazky.

Vážený pane poslanče,

z pověření prvního místopředsedy ČSSD Mgr. Bohuslava Sobotky Vám posílám tiskovou zprávu ČSSD s přílohami k tématu dopadu volebních závazků ČSSD na státní rozpočet České republiky.

Je zřejmé, že Váš výpočet na 650 miliard Kč je neodborný, nekompetentní a neodpovídá programovým závazkům sociální demokracie. Proto Vám zasílám pro Vaši informaci PROGRAM ZMĚNY A NADĚJE schválený na Programové konferenci ČSSD dne 13. března t. r. v Teplicích. Zároveň přikládám naši tiskovou zprávu „Výzva členům ESA ODS: Distancujte se od nepravdivých kalkulací ODS, ztrácíte odborný kredit" se správně vypočtenými dopady návrhů ČSSD na rozpočet.

ČtěteSobotka (ČSSD): Ekonomové, co souhlasí s ODS, ztrácí kredit

V programu ČSSD také naleznete informaci o tom, že smyslem politiky ČSSD v oblasti podpory rodin s dětmi je napravit asociální reformy vlády, jejíž jste byl místopředsedou a ministrem práce a sociálních věcí. Na rozdíl od ODS si ČSSD s dostatečným předstihem všimla, že se blíží finanční a hospodářská krize a je si i dnes vědoma jejích dopadů. Proto není cílem ČSSD dávky podpory rodin s dětmi násobit, jak vychází z Vašich kalkulací, ale jenom vrátit rodinám s dětmi a seniorům to, co jim Vaše reformy ve prospěch nejbohatších odebraly.

Mimo faktické chyby, ať již úmyslné či neúmyslné, se ukazuje, že Vaši analytici mají problémy i s jednoduchou násobilkou. Jednorázový mimořádný příspěvek k důchodu, tzv. 13. důchod, pro účelovou kalkulaci nelze násobit čtyřmi, ať se Vám to líbí sebevíce. Proto Vám pro jistotu posílám didaktické počitadlo pro situaci, že byste ještě vypracovávali další výpočty pro potřeby Vaší volební kampaně.

S úctou
Ing. Jiří Havlíček
ústřední tajemník ČSSD

Oranžová kniha ČSSD - Finance

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice