Herold (ODS): Dopis pro magistrát ohledně zástavby Vidoule

16.09.2014 10:00

dovolte mi, abych se na Vás obrátil v souvislosti se čtvrtečním zasedáním ZHMP, resp. s tiskem Z-2954. Tento materiál chce ČSSD zařadit na zasedání ZHMP a týká se přerušení pořizování změny ÚP SÚ HMP pořizované v rámci celoměstsky významných změn V – podnět č. 143 – Obytná výstavba v lokalitě Vidoule.

Herold (ODS): Dopis pro magistrát ohledně zástavby Vidoule
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Herold z ODS

Tento podnět byl na květnovém zastupitelstvu odsouhlasen většinou v zastupitelstvu na doporučení rady resp. primátora Hudečka přes jednoznačný nesouhlas MČ Praha 5. Primátor k mému naprostému údivu zpochybnil kompetentnost řádně zvoleného zastupitelstva MČ Praha, které všemi přítomnými hlasy odmítlo zahájení pořizování této změny, a začal se odvolávat mimo jiné na petenty, kteří přinesly podpisy za výstavbu na Vidouli. Tuto petici, organizovanou vlastníky dotčených pozemků a jimi najaté PR agentury však jednoznačně zpochybnila ČT ve svém pořadu Reportéři ČT (26. 6.) Reportáž jasně prokázala, že přinejmenším část podpisu na petici je zfalšovaná. To, že jde o opravdu žhavé téma, dokládá i dnešní akce pořádaná občanskými iniciativami – Běh za Vidouli, což je již druhý ročník běhu proti zástavbě Vidoule (minule se ho zúčastnilo cca 700 lidí). Stejně tak vnímá vážnost tohoto tématu ODS Praha 5, která si téma Vidoule zvolila jako jedno z hlavních volebních hesel.  Jsme hluboce přesvědčeni, že ideální by bylo tuto změnu zamítnout. V případě, že se bude většina zastupitelstva klonit k alibistickému návrhu ČSSD na přerušení pořizování změny, žádám vás i o podporu tohoto. Když ji nelze zamítnout, tak ať je alespoň přerušena.  Děkuji za spolupráci.

V úctě,

Bc. Lukáš Herold

Předseda KV ZMČ Praha 5

Lídr kandidátky ODS v MČ Praha 5

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Herold

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…