Hönig (SPOZ): Blanka a jiné tunely

06.09.2012 4:31

Pomalu se blíží finální kalkulace pražského tunelu Blanka. Jak už jsme na Magistrát hl. m. Prahy zvyklí, málokoho překvapí, když je všechno úplně jinak. Původní cena byla 27 miliard korun, podle slov tehdejšího primátora Pavla Béma 25,7 miliardy.

Hönig (SPOZ): Blanka a jiné tunely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba pražského tunelu Blanka

Potom (i před) se s rozpočtem začalo čachrovat a se zdůvodněním valorizace (3,5 miliardy korun) a neočekávaně dražších investiční části, které spolkly dalších 6,5 miliardy, je výsledná cena téměř 37 miliard korun. Miliardy sem, miliardy tam, nyní aktuální kauza Dopravních podniků, změny v územním plánu, pofiderní zakázky a je zbytečné pokračovat…  Přičítat to starému vedení radnice je nesmysl, když se to zde více než v krajích dlouhá léta  "kmotří". Ti se na rozdíl od (některých) politiků nemění. Ostatně aféra Bém – Janoušek dala alespoň veřejnosti nahlédnout o tamějším dění.

Kauza středočeského Hejtmana Ratha vznikla na základě oznámení o podezření z korupce. Jaké prostředí panuje na pražském magistrátu, je zřejmé dlouhé roky a NIC.

Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…