Huml: Prolhaní a neschopní

12.04.2012 18:26

Loupeživí rytíři, tedy oblek předjímající vznešenost, chování barbara. Tak dnes vidím vládu a všechny poslance, kteří současná zvěrstva podporují. Lhali v předvolebních slibech a kdo lže...

Huml: Prolhaní a neschopní
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Máme vládu, která má plnou pusu hesel o rozpočtové odpovědnosti. Pak vyjde najevo, že si to představuje takto:

1. Nečas zvýší daně způsobem, který nemá v Evropě obdoby. Během let 2011 až 13 hodlá zvednout roční sazbu o 70 miliard. To jsou peníze, které nám všem hodlá vytáhnout z peněženek. Středověký loupeživý rytíř musí blednout závistí.

2. Důchodcům spočítají jiným způsobem valorizaci penzí. Nejenom, že budou, a už mají vše dražší díky DPH, ale ještě dostanou méně. "Reformy" na ně dopadají 2x a snášet to budou nejhůře. Přibude těch, kteří vybírají koše s odpadky.

3. Nezaměstnaní budou buď nuceně pracovat, tedy bude-li chodník k zametání, nebo se hlásit na poště a mačkat tlačítko. Nebo nebudou dostávat ani korunu ze sociální sítě. Co jim zbyde než krást?

4. Policisty a hasiče deprimují propouštěním, snižováním platů. Při predikované zvýšené kriminalitě geniální tah.

5. Čtvrté zvýšení dolní sazby DPH během pěti let, v tom Česko nemá konkurenci. S patnáctiprocentní dolní sazbou za potraviny, léky a sociální bydlení, se mu blíží pouze Lotyšsko s dvanácti procenty. Kdo pro tohle může zvednout ruku?

6. Školné přejmenujeme na zápisné.  Potřebujeme národ, který bude hloupý. Nepřemýšlej a plať.

7. Nesmyslná daň vinařům je v tomto kontextu úplná prkotina, ale pamatujte - po lítém boji toto bude jediné, od čeho bude s velkým mediálním humbukem ustoupeno.

Co bude následovat. Všichni budeme mít méně peněz na spotřebu, někteří na hranici minima s nemožností spořit. Zbrzdí se vše. Pocití to obchody na tržbách, živnostníci ke kterým si nebude mít kdo přijít opravit auto, ostříhat vlasy, upravit nehty nebo přijde výrazně méněkrát. A ve spirále poklesu nakonec bude i menší výběr daní, byť budou vyšší. Daně se vybírají z toku, chcete-li rotace, peněz, ne z jejich stagnace. V Německu se říká vydělej a nech vydělat. Proto tupé škrty nejsou řešením.

Jsme ztracená země?

Potraviny v Německu a Rakousku už jsou levnější než doma. Neuvěřitelné, když průměrný plat je v porovnání třetinový.

V Itálii koupíte byt levněji než u nás. Nechci vyzývat k emigraci. I když vnímám, že stále více, zejména mladých lidí o ní uvažuje. My opravdu nejsme schopni spravovat efektivně zemi. Za posledních 20 let naše reprezentace složená z pánů Nečasů, Kalousků, Bendlů a mnoha dalších to dokázala.

Kromě neuvěřitelného zadlužení je tu i příběh jak se promrhaly rezervy.

Kdo jste sledovali na ČT pořad Historie.cs o Československém zlatém pokladu víte, že nemáme být vůbec na co hrdi. Konečné poválečné vyrovnání s mocnostmi proběhlo v roce 1982, kdy bylo našemu státu vráceno 18,4 tun měnového zlata. Česká centrální banka, v čele s Josefem Tošovským se na konci devadesátých let rozhodla naprostou většinu českého zlatého pokladu prodat. Držení zlata byl prý pouhý sentiment a kov uložený v trezoru nevydělává další peníze. Cena zlata už prý jen bude klesat. Finanční svět se k němu nikdy nebude vracet. Finále -  centrální banka pod vedením guvernéra Tošovského prodala 56 tun zlata za cenu 325 dolarů za troyskou unci. Dnešní hodnota zlata se pohybuje okolo 1 600 dolarů za unci. Máme a měli jsme zkrátka ve vedení financí vždy jen samé "odborníky", Tenkrát i dnes.

Nikdo není odpovědný, na kauze PromoPro se ukazuje, že stíhat justice umí pouze vykonavatele. Hlavu té chobotnice nechá v klidu. A ty občane plať. potřebujeme stále víc a víc a víc a tobě dáme míň a míň. A na důchod zapomeň.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: humlstanislav.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Vznikl paskvil, kde hlavní roli hrál pan ministr Vít Rakušan

19:05 Dostálová (ANO): Vznikl paskvil, kde hlavní roli hrál pan ministr Vít Rakušan

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k migračnímu paktu a hrozícímu kolapsu st…