Jarolím: Došlo na má slova

21.12.2012 20:36

Došlo na má slova a opakuje se situace z doby před půl rokem, kdy jsem žádal po vedení a ministrech VV, aby opustili vládu pod vedením premiéra Nečase.

Jarolím: Došlo na má slova
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Stejně manipulativní jednání premiéra motivované jeho vztahy k lobbistickým skupinám tunelující státní peníze jsou to, co je identické dnes i tehdy. Stejně prolhané kroky ve smyslu slibů koaličním partnerům, které nikdy nechtěl splnit. Stejné indicie, stejné jednání, stejný výsledek.

Zatím jsem nikde nezaznamenal spekulaci od politiků, novinářůani politologů, že Peake ohrozila vstupem na ministerstvo obrany rozjeté miliardové kšefty politiků i generálů. V tomto ohledu vím přesně, o čem mluvím, a dokázal bych specifikovat konkrétní podezřelé zakázky. Připomínám ale jen svou iniciativu a oficiální podnět ministru Vondrovi ohledně podvodů na zakázce vojenských uniforem za několik set milionů korun. Po mém podnětu a uvedených důkazech ministr Vondra pod tlakem a v tichosti tuto zakázku zrušil.

Jednoznačně podle mne Karolína Peake ohrozila další tajné a domluvené transakce a výběrová řízení za miliardy korun. Transakce politikůzavedených stran a "zlatých generálů", tedy vojenského vedení.

Ukazuje se, že jsem měl pravdu, když jsem tehdy přesvědčil grémium VV, že musí odvolat své ministry z Nečasovy vlády. Neboť tandem Nečas - Kalousek a kmotři, kteří si je vodí jako loutky, nemohou a neumějí jednat jinak než křivě a ohrožují tuto zem a lid. I když jsem se rozešel s Karolínou Peake v názorech a směřování politiky, musím se jí zastat v tom, že je jen zrazenou a podvedenou političkou, která naletěla bezpáteřnímu člověku bez skrupulí. Já jsem jen rád, že jsem se rozhodl opustit společenství lidí, kteří vládnou této zemi, a z vrcholné politiky odešel. Politikaření, lhaní, machinace, podvody a zlodějiny, kterých jsem byl svědkem, to jsou vlastnosti, které jsou vlastní našim vrcholným politikům. Pokud tito lidé, kteří ovládají naši zem poslední desetiletí, nebudou z politiky odejiti, je nesmyslná snaha o jakoukoli pozitivní změnu.

Tomáš Jarolím

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Fialova vláda nakoupila zakázaný bílý fosfor. Mainstream nic neřekne?

4:31 Kavij (KSČM): Fialova vláda nakoupila zakázaný bílý fosfor. Mainstream nic neřekne?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nákupu bílého fosforu, jehož použití ve válečných k…