Jedlička (Svobodní): Hloupá ČT se diví - ČR zaplatí na úrocích 78 miliard

30.07.2012 7:23

Na svém webu Česká televize píše: „Dluhy, které v minulosti nadělaly české vlády, dusí hospodaření státu čím dál víc. Česká televize zjistila, že ministerstvo financí plánuje příští rok utratit jen za úroky ze splátek státního dluhu rekordních 78 miliard. To je přitom vyšší částka, než jakou vláda dohromady vyplatí na podporách rodinám, sociálně slabým a nemocným.“

Jedlička (Svobodní): Hloupá ČT se diví - ČR zaplatí na úrocích 78 miliard
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

A dále poznamenává: „Zatímco za pět let pravicových vlád vzrostl schodek státního rozpočtu o 400 miliard, za osm let levicových vlád to bylo o 545 miliard. Politici ale házejí vinu jeden na druhého.“

Nyní se vláda bude více soustředit na ekonomický růst.  

 Moderátor Železný utočí na ministra průmyslu a obchodu Kubu: „Jak se vláda chystá účinně nastartovat hospodářský růst, aby dalším výpadkům příjmu státního rozpočtu zabránila? Zdůrazňuji účinně!“. Na to pan Kuba odpovídá, že tak bude vláda provádět podporou českého exportu. Připomeňme si, jak taková politika vypadá v rukách státu.
NKÚ: Exportní banka neoprávněně půjčila přes 8 miliard
 Úřad na zrušení: Česká exportní banka: Žrout peněz za 169 000 000 Kč ročně

 Bylo by dobré to uvést na pravou míru. Vláda žádný zdravý hospodářský růst vygenerovat nemůže. Jediné co v dnešní situaci může, je dočasně na dluh zvýšit hrubý domácí produkt (HDP), tedy objem zboží, které se v ČR vytvoří a potom se může chlubit, že zvýšila hospodářský růst. To, že postaví dálnici do Prčic, po které projedou tři auta denně, již nikoho nezajímá. Jediný způsob, jak vláda může podpořit zdravý hospodářský růst, je tak, že se lidem přestane plést do života. Nechá lidi být, francouzsky Laissez Faire.

 Na konci reportáže, která je u článku, KSČM děkuje „pravici“ za realizaci jejího programu, zejména zavedení milionářské daně. Ostatně zvýšit DPH tak, jako to udělala vláda, by si nedovolili ani komunisté. O to tedy jde hlavně – sebrat peníze těm, kteří je vydělat umí (vytváří hospodářský růst) a dát je těm, kteří je umí rozkrást. To určitě velmi pomůže hospodářskému růstu.

 Veřejnoprávní média nám občanům za naše peníze dělají skutečně medvědí službu. Místo toho, aby lidem připomínala, že značná část dluhu vznikla kvůli nutnosti spolufinancovat šílené projekty EU, tak:

 1) Stále rozšiřují mýtus o tom, že ti co se chovají ekonomicky hůře než komunisté, jsou pravice.

 2) Pomáhají budovat dojem, že nás vláda zachrání dalšími dluhy na podporu hospodářského růstu (kapes politiků)

 3) Srovnáním s ostatními zeměmi EU se u nás snaží vzbudit dojem, že si vlastně vedeme docela dobře když jsme sedmá nejméně zadlužená země v EU. Vůbec nikdo pořád nechápe v jakém dluhovém průseru se průměrná evropská země nacházi. Žádný Evropský stabilizačních mechanizmus (ESM) již jí nemůže zachránit, ani kdyby se z EU stala diktatura.

 Českou televizi je proto nutné co nejrychleji zprivatizovat. Místo ní si dovoluji Vám doporučit podívat se na přednášku Petr Macha: "Jak vyrovnat státní rozpočet bez zvyšování daní?"  

Vít Jedlička je předseda Královéhradeckého krajského sdružení Svobodných a předseda Reformy.cz o.s.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice