KSČM: Volby v Evropské unii – naděje na změnu

11.05.2012 16:41

52. schůze VV ÚV KSČM dne 11. 5. 2012

KSČM: Volby v Evropské unii – naděje na změnu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Letošní jaro zasáhlo v plné síle většinu členských zemí Evropské unie. Evropská unie zažívá vlnu oprávněných protestů občanů, kterým došla trpělivost se stále narůstajícími úspornými opatřeními svých vlád, diktátu MMF, Evropské centrální banky a Unijního vedení. Nespokojenost s dosavadním vývojem a požadavek změn stávajícího společenského systému se promítly do výsledků voleb v Řecku a Francii.

V obou zemích levice posílila svoje postavení. Nicméně zde zůstává otázka, zda středolevé koalice dokáží splnit své předvolební sliby a naděje občanů. Teprve konkrétní činy ukáží, zda nově zvolený prezident ve Francii se dokáže postavit tlaku Německa a zájmům představitelů EU.

Poslední dny ukázaly, že povolební situace v Řecku je ještě komplikovanější. KSČM oceňuje volební výsledek, kterého se podařilo dosáhnout KS Řecka. Její jasně stanovené cíle volebního programu oslovily více než půl milionů voličů této tak těžce zkoušené země. Nicméně se ukazuje, že i vítězství levicových sil je natolik křehké, že může vyústit v nové parlamentní volby v Řecku.

Levice v Evropské unii se nevzdává a začíná nabírat na síle. Je to dobrý signál pro obyčejné občany, kteří v následujících měsících půjdou k volbám ve svých zemích, a Česká republika je jednou z nich. Budoucnost je v našich rukou.

KSČM nic neponechává náhodě a pečlivě se připravuje na podzimní volby. Netajíme se tím, že našim cílem je změna, která by přinesla občanům sociální jistoty, slušnou životní úroveň a skutečnou demokracii.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

20:03 Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

Jedním z nejikoničtějších symbolů jižní Moravy je mohutná zřícenina hradu Děvičky v Pavlovských vrší…