Kalousek: Na Slovensku imunitu nemají a také dobře žijí

13.02.2013 12:35

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 2. 2013.

Kalousek: Na Slovensku imunitu nemají a také dobře žijí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Děkuji za slovo. Jen velmi krátce. Dámy a pánové, svůj pozměňující návrh jsem odůvodňoval ve druhém čtení. Nicméně, zaznamenal jsem úvahy o tom, že do toho takzvaně "hážu vidle", že se snažím tímto pozměňujícím návrhem, aby ten zákon nebyl přijat. Není to pravda.

Já - i když ten pozměňující návrh neprojde - budu samozřejmě hlasovat pro původní verzi. Aspoň něco. Nicméně přesto jsem přesvědčen a prosím vás, abyste se zamysleli nad podporou tohoto pozměňujícího návrhu. Nepodal jsem ho dominantně proto, že tento instrument veřejnost vnímá jako neoprávněné privilegium. Ministr financí v dnešních časech jen těžko může být populistou, takže z tohoto důvodu jsem to opravdu nedělal. Dělal jsem to proto, že jsem přesvědčen, že s tímto instrumentem neumíme nakládat, že místo abychom ho používali tak, jak Ústava předpokládá, používáme ho jako nástroj politického boje, zhoršujeme tím politickou kulturu a obviněnému člověku jeho pozici spíše ztěžujeme, než abychom přemýšleli nad tím, zda je či není obviněn účelově.

Na Slovensku tento nástroj nemají a také dobře žijí. Jsem přesvědčen, že my se bez něj obejdeme ku prospěchu všech.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.