Kalousek: Nemravné sumy se odehrávaly na Ministerstvu vnitra za působení Johna

18.12.2012 15:59

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 18. 12. 2012

Kalousek: Nemravné sumy se odehrávaly na Ministerstvu vnitra za působení Johna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Děkuji za slovo. Já, neboť nevím, jak hlasování o tomto bodu dopadne, tak bych chtěl ujistit pana poslance Šincla, že když jsem mluvil o 48 hodinách, že jsem to myslel vážně a že během těch 48 hodin jsem se vzorně připravil. Nevím, do jaké míry o tom bude chtít slyšet referát Poslanecká sněmovny. Myslím, že bychom ji zbytečně zdržovali, protože vzhledem k tomu, že jsem se skutečně vzorně připravil, tak ať už tady budeme hlasovat jakkoliv, tak já tu přípravu, kterou jsem si pro Poslaneckou sněmovnu udělal, zveřejním. Ona je mimořádně zajímavá, ona za zveřejnění stojí. Byť, zdůrazňuji, to ministr financí nemá ve své kompetenci, ale dostal jsem to od vás za úkol, já jsem ten úkol vzal vážně, já jsem se vzorně připravil a já, ať už to dopadne jakkoliv, to zveřejním. Jenom velmi obecně vám mohu říct, že zhruba polovina těch údajů, která byla zveřejněna v novinách, byla nepravdivá, polovina sedí, nejvíc nehorázně nesmyslné a nemravné sumy se odehrávaly na Ministerstvu vnitra za působení dnešního pana poslance Johna, tehdy ministrem. Také vám mohu říct, že nevím, jak bychom reagovali na návrh usnesení, že platy mají být ve stejné výši jako platy poslance, senátora či ústavního soudce, neboť vás ujišťuji, že v rámci mnohaletého hnutí Soudci sobě jsou dnes platy ústavních soudců někde úplně jinde, než jsou platy poslanců a senátorů, takže nevím, kde bychom na tomto intervalu měli ten strop hledat, ale i to lze zveřejnit.

Naposledy bych se rád zastal veřejnoprávní televize. Vy jste si povzdychl, pane poslanče, že veřejnoprávní televize přenesla jenom jednu jedinou vaší větu, že nevíte, proč jenom vy byste měl být solidární. Pochopte, prosím, že veřejnoprávní televize je nejenom audio, ale je také video a v rámci této věty vy jste měl zcela neodolatelně šibalský a dychtivý výraz. A ten by bylo velmi nefér nepřenést české veřejnosti. Z tohoto hlediska já Českou televizi chápu. Děkuji za pozornost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…