Klasnová (VV): Pane Rathe, vysvětlete konečně aspoň některé své kauzy!

01.10.2011 6:33 | Zprávy

Proč ruší kraj domov seniorů, když je míst pro seniory v kraji nedostatek?

Klasnová (VV): Pane Rathe, vysvětlete konečně aspoň některé své kauzy!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Jak se vedení kraje vyjádří k nové studii EIA Letiště Vodochody? A kam jdou peníze z krajských nemocnic? Právě na to se otevřeným dopisem ptají středočeského hejtmana Davida Ratha středočeští poslanci Věcí veřejných, Kateřina Klasnová a Radim Vysloužil.

"Dopis jsme dnes odeslali doporučeně, snad se tedy dočkáme odpovědi," řekla Kateřina Klasnová, místopředsedkyně sněmovny a VV. "Na můj minulý otevřený dopis zaslaný elektronicky pan Rath vůbec nereagoval, někde v médiích pak vysvětlil, že na maily reagovat nemusí. Zato jsme se aspoň tehdy dozvěděli, že kraj zaměstnává v poměrně vysoké pozici hejtmanova bratra," dodala.

Nynější otevřený dopis obou véčkařských poslanců se týká kauz pouze posledního měsíce. "Neznamená to ale, že nic jiného by se pana Ratha netýkalo. Milionové dotace kraje pro Hostivici, například, jsou dalším sporným bodem," připomněl Radim Vysloužil.

Kateřina Klasnová dokonce Středočeský kraj sponzoruje, již podruhé a jistě nikoli naposledy pomohla svými poslaneckými náhradami organizaci, kterou zřizuje právě kraj. Tento týden věnovala dvacet tisíc korun Dětskému domovu v Ledcích. "Do budovy zatéká, fasáda je otřesná, domov dlouhodobě žádá o opravu. Prý je jim nyní rekonstrukce přislíbena na jaro... Pro srovnání, základní škole v Hostivici přitom přiklepl kraj šedesát milionů na postavení nové jídelny, přestože zřizovatelem školy je obec," vylíčila poslankyně.

Způsob, jakým hejtman kraj spravuje, považují oba poslanci za nehorázný. "Stejně zlé ale je, že se veřejný činitel vůbec nenamáhá s veřejností komunikovat a vysvětlovat kauzy a vztahy veřejných institucí. Jsme zvědavi, zda pan Rath na naše otázky odpoví, a to věcně a bez obvyklých urážlivých bonmotů," uzavřeli Klasnová s Vysloužilem.

Více:
Rath vyhrožuje znárodněním "modrých" nemocnic

##PROFIL 1241##

##PROFIL 1564##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Neřídím agrární politiku pohledem jedné firmy

18:05 Ministr Výborný: Neřídím agrární politiku pohledem jedné firmy

Reakce na článek na serveru setnamzpravy.cz K převratu nedošlo. I loni stát posílal stamiliony agrár…