Kohoutová (ODS): Budeme hledat cestu, jak obnovit povinnou veřejnou službu

05.12.2012 11:06

Rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení povinné veřejné službě poslanci ODS respektují, odmítají ale interpretaci, že se jedná o nucené práce. Lenka Kohoutová, poslankyně ODS a expertka pro sociální politiku, dnes potvrdila, že ODS podpoří vznik novely, která bude reagovat na výtky ústavního soudu a veřejnou službu obnoví.

Kohoutová (ODS): Budeme hledat cestu, jak obnovit povinnou veřejnou službu
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

„Veřejná služba v žádném případě není nucená práce. Vnímáme ji především jako způsob, jak udržet dlouhodobě nezaměstnané v kontaktu s pracovním procesem a zabránit pobírání všemožných sociálních dávek těmi, kteří se pracovnímu procesu vyhýbají cíleně,“ komentovala veřejnou službu Lenka Kohoutová.

Ta se také vyjádřila k aktuální debatě o elektronické kartě zaměstnanců, která by měla být povinná a měla by obsahovat elektronické údaje o pracovní historii každého zaměstnance. „Velmi nás znepokojuje vstřícnost, s jakou se nápad na její zavedení setkal na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Na zavedení takového nástroje, zejména nyní, kdy řešíme chaos kolem sKaret, není čas. Projekt považujeme za nedůvěryhodný a nechceme s ním být spojováni,“ distancovala se od zvažovaného projektu zaměstnaneckých karet Lenka Kohoutová.
 
Poslanci ODS iniciují jednání o tomto projektu na nejbližším zasedání výboru pro sociální politiku.

Lenka Kohoutová
členka vedení poslaneckého klubu PČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…