Kouda (ČSSD): Mezi Ústeckým krajem a MŠMT je shoda

19.07.2012 9:54

Shoda v co nejrychlejším obnovení proplácení projektů z OP VK

Kouda (ČSSD): Mezi Ústeckým krajem a MŠMT je shoda
Foto: fcb
Popisek: Pavel Kouda

Na středeční schůzce zástupců Ústeckého kraje s náměstkem ministerstva školství Michalem Zaorálkem zazněla jasná shoda obou stran dojednat co nejrychlejší obnovení plateb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Pro příjemce z tohoto operačního programu se nic nemění, platby od Ústeckého kraje budou po dnešním souhlasu ministerstva školství dále pokračovat.

„Dnešní schůzka na ministerstvu školství proběhla ve věcné a vstřícné atmosféře. Domluvili jsme se, že ve spolupráci s ministerstvem do začátku srpna připravíme konkrétní akční plán, který bude mimo jiné obsahovat určité úpravy v kontrolním mechanismu. Věřím, že v průběhu září budou částečně nebo zcela obnoveny všechny platby od ministerstva školství. Byli jsme ubezpečeni, že je to i v zájmu ministerstva,“ uvedl Pavel Kouda, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje.

V rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji bylo dosud rozděleno 1,2 miliardy Kč (vyčleněno 1,4 miliardy Kč), což představuje
171 schválených projektů. Dosud bylo do programu celkem předloženo 607 žádostí o dotaci s požadovanou částkou 3,7 miliardy Kč. OPVK dosud podpořil více než 55 tisíc žáků, a pedagogů a v jeho rámci bylo vytvořeno přes 500 nových výstupů  - vzdělávacích programů, kurzů a vzdělávacích aktivit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

19:08 Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Týdnu pro rodinu.