Kubata (TOP 09): Nezakazujme kandidátům na prezidenta sdělovat své názory

14.03.2012 12:54

Projev na 36. schůzi PS PČR ze dne 14. 3. 2012 k vládnímu návrhu zákona o volbě prezidenta republiky.

Kubata (TOP 09): Nezakazujme kandidátům na prezidenta sdělovat své názory
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec za TOP 09 Václav Kubata

Děkuji, pane místopředsedo, vážení členové vlády, dámy a pánové. Nemohu než a omlouvám se, že budu malinko zdržovat, ale debata je samozřejmě strašně důležitá v tomhle případě, protože tento zákon jsme povinni dotáhnout do konce, protože bychom zabránili realizaci přímé volby, ke které jsme dali souhlas. A dali jsme souhlas většinově. Ale upřímně nerozumím slovům stropy a limity na kampaň. A nerozumím tomu proto, protože tím, že jsme občanům dali právo zvolit si svého prezidenta v přímé volbě, tak mu ale dodatečně chceme vystavit plůtky v té volné soutěži tím, že mu limitujeme možnost seznámit veřejnost se svými názory.

Já se domnívám, že v tomto případě to není namístě a doufám, že to není vedeno snahou kvůli vyschlým pokladnicím. Já si myslím, že to, co musíme dosáhnout, je transparentní kontrola zdrojů kampaní. To znamená naprosto jasné, identifikovatelné zveřejňování toho, kdo sponzoruje toho kterého kandidáta. Ale stanovování stropů mně připadá jako obezlička jen proto, že se nám možná nelíbí, že do této soutěže půjdou někteří kandidáti, které by naše strany třeba nikdy nechtěly podporovat ani je vidět na seznamu.

Takže proto já velmi těžko mohu souhlasit se stropy na kampaň. Děkuji. (V sále je obrovský hluk a neklid!)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.