Lebeda: Rodina je základ, homosexuální páry ji nikdy nenahradí

20.08.2012 13:25

Pod transparentem s  heslem Rodina je fetiš předváděli své obscénní tanečky polonazí, provokující homosexuálové v průvodu na festivalu Prague Pride.

Lebeda: Rodina je základ, homosexuální páry ji nikdy nenahradí
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Pavel Lebeda

Nepříliš povzbudivý vzkaz hrdého homosexualizmu většinové populaci, že ?

Úctě ke křesťanství jako základu euroamerické civilizace jsem se již vyznal. A rodina je v hodnotovém žebříčku křesťanství na jeho samém vrcholu. Snahy stavět na stejnou úroveň soužití  dvou osob stejného pohlaví a tradiční rodinu se všemi jejími nezastupitelnými funkcemi odmítám. Mám na mysli kromě sňatku také možnost adopce dítěte.

Připouštím, že by homosexuální pár mohl adoptované dítě hmotně zabezpečit i nadstandardně. O jeho zdravý psychický vývoj bych se ale obával. Dětská duše je vnímavá a citlivá a v hlavičce takového dítěte by asi byl velký zmatek. Nevím o tom, že by existovala psychologická studie o vývoji dítěte, vychovávaného homosexuály. Určitě by to bylo zajímavé. A mám-li pochybnosti o adopci dítěte do homosexuálního prostředí, je dobré připomenout statistiky, hovořící o  mnohonásobně vyšším riziku zneužívání v náhradní rodinné péči.

Nepodporuji snahu svého kolegy Jiřího Dienstbiera prosadit adopci  dětí homosexuálními páry. V senátorském klubu jsme takovou možnost nediskutovali, nicméně nemyslím, že by zde našla většinovou podporu. Tak jako snad i v celé straně.

MUDr. Pavel Lebeda
senátor

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Lebeda

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce