Ledl (SDS): Co bych chtěl v Evropském parlamentu prosadit především?

16.05.2014 10:58

Říkáme, že jen více demokracie v EU přinese Evropu také pro lidi a nejen pro banky a byrokraty, přiblíží rozhodování lidem a jejich potřebám. Ta změna však potřebuje i levicový pohled. Nejde totiž jen o to jak (demokraticky), ale hlavně kdo a co bude prosazovat.

Ledl (SDS): Co bych chtěl v Evropském parlamentu prosadit především?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Ledl

Právě to, že se levice dosud držela stranou, je jednou z příčin, že zatím chybí levicová řešení. Napravit to můžeme jen společným úsilím. Myslím, že celý můj životní příběh, zkušenosti, jazykové znalosti, ale i osobní kontakty s řadou bývalých kolegů z evropských mládežnických organizací, kteří mezitím vyrostli mi, myslím, dávají dost široký prostor k tomu, abych osobně přispěl k vytváření právě takové širší spolupráce levicových a dalších pokrokových sil v EP, v EU i mimo ni.

Rád bych také přispěl k tomu, aby byla přinejmenším zahájena diskuse o skutečných zájmech obyvatel Evropy a EU a škodách, které jim způsobuje podřízenost zájmům a politice USA a z toho vyplývající potřeba emancipace EU jak na USA, tak na NATO. Otázkou je, jestli tato podřízenost není nakonec také příčinou řady selhání EU a jejích politik.

S tím úzce souvisí potřeba zastavit přehlížení zájmů a specifik zemí střední a východní Evropy, které je bohužel v EU i v EP stále realitou. Ale vlastně nejde o tři, ale o jednu prioritu, protože jedna s druhou jak vidno velmi úzce souvisí.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lubomír Ledl - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…