Liška (SZ): Gratuluji. Vláda ušetřila dalších čtvr miliónu korun

18.04.2012 9:58

Nezbývá mi, než blahopřát české vládě k dosažení další úspory, která srozumitelně ukazuje, co je míněno tzv. "rozpočtovou odpovědností".

Liška (SZ): Gratuluji. Vláda ušetřila dalších čtvr miliónu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Na středečním jednání vláda totiž schválí zrušení pravidelného příspěvku Evropské environmentální kanceláři (EEB), a to ve výši 10 000 EUR ročně!

Čtvrt milionu, o který Česká republika sníží svůj deficit ve výši stovek miliard, bude muset oželet federace neziskových nevládních organizací, jejichž posláním je podporovat environmentální a udržitelnou politiku na evropské úrovni. EEB má více než 140 členských organizací v 31 zemích Evropy.

V materiálu, který ministr životního prostředí Chalupa vládě předkládá, se lze mj. dočíst: "EEB se zapojuje do diskusí o evropské environmentální politice a snaží se prosazovat silnou a účinnou legislativu směrem k Evropské komisi, Evropskému parlamentu a národním vládám. Aktivní roli hraje také při implementaci a vymáhání legislativy životního prostředí. Před každým zasedáním Rady EU pro životní prostředí rozesílá EEB na jednotlivé ministry životního prostředí EU svou pozici k bodům projednávaným na Radě. Především však při zahájení každého předsednictví v Radě EU stanoví svá očekávání a následně po ukončení daného předsednictví vyhodnotí počínání předsednické země a její dosažené úspěchy/neúspěchy (tzv. The Ten Green Tests)."

Nepochybně se lze s vládou a poslanci donekonečna přít o nejrůznější makro ekonomické údaje, analýzy a studie, výše uvedené "úsporné opatření" však ukazuje jen a jen na hodnotový žebříček této vlády.

Symbolická podpora občanským iniciativám, které erudovaně a s maximální věcností nabízejí politikům zpětnou vazbu a odborné zázemí, se zkrátka do programu české vlády nevešla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

16:21 Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu