Liška (SZ): Románek vlády a ČEZu pokračuje, chceme otevřené výběrové řízení

15.09.2011 11:40

Strana zelených vítá odvolání generálního ředitele společnosti ČEZ Martina Romana, bohužel se ale obává, jaké důvody vedly premiéra Nečase k tomuto kroku a jaké kroky budou následovat.

Liška (SZ): Románek vlády a ČEZu pokračuje, chceme otevřené výběrové řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Zelení přesto věří, že předseda vlády, který se zašťiťuje bojem proti korupci, zajistí, aby bylo vypsáno řádné a průhledné výběrové řízení a šéfem energetického gigantu se tak stane člověk s modernějším pohledem na energetiku. Přesun Martina Romana do čela dozorčí rady ČEZ neznamená ale bohužel nic jiného, než zachování jeho vlivu na vývoj české energetiky.

"Premiér Petr Nečas je svou nekritickou láskou k atomu pro Česko nebezpečnější než hospodářská krize. Finská a francouzská zkušenost by nás měly varovat. Jejich projekty se vyšplhaly na dvojnásobek původní částky. Dva reaktory v Temelíně tak můžou stát místo stopadesáti až třista miliard korun. Navíc zelená energetika šlape konvenční na paty. Sluneční energie dosáhne cenové parity s běžnou do deseti let. Další reaktory budou ale postaveny nejdříve za 15 let. Premiér by se měl probudit," říká předseda zelených Ondřej Liška.

SLEDUJEME téma Martin Roman

Více:
Ředitel ČEZ Martin Roman podá rezignaci

##PROFIL 198##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peštová (ANO): Tato komise je vlastně stát ve státě

21:03 Peštová (ANO): Tato komise je vlastně stát ve státě

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 k zákonu o státní službě