Miloš Zeman: Krize je nejen hrozbou. Krize je současně příležitost i výzva

13.04.2012 4:31

Dokážete si představit Miloše Zemana jako učitele? Částečně se do této role pasoval 10.4.2012, kdy byl na pozvání prof. Vladimíry Dvořákové hlavním hostem přednášky pro studenty (převážně z oboru politologie) na VŠE v Praze.

Miloš Zeman: Krize je nejen hrozbou. Krize je současně příležitost i výzva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Téma? Politika českého státu v době krize.

„Mnoho lidí vidí dobu krize jen jako hrozbu. Ovšem krize je nejen hrozbou. Krize je současně příležitost i výzva. Právě v době krize se rodí nové myšlenky, nová paradigmata a především nové osobnosti,“ těmito slovy zahájil Miloš Zeman před plnou posluchárnou svou přednášku. V následných minutách se pak zaměřil především na krizi v Česku a východiska a příležitosti, které z ní plynou.

Následné otázky studentů směřovaly nejen na ekonomickou, ale také politickou situaci v ČR. "Byli jsme překvapeni znalostní úrovní, jakou Miloš Zeman ukázal. Ať už právě mluvil o současném stavu České republiky nebo zabrousil do historie, vždy to bylo na úrovni, která nám vyrazila dech", komentovala jeho vystoupení Kateřina, studentka prvního ročníku ekonomie.

Zajímá vás, o čem Miloš Zeman mluvil a jak by jako učitel uspěl? Záznam celé, více než hodinové přednášky na akademické půdě VŠE si můžete prohlédnout na stránkách SPOZ.cz

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.