Ministr Chalupa: Polovina peněz z povolenek půjde na životní prostředí

24.09.2012 7:20

Poslaneckou sněmovnou prošel druhým čtením vládní návrh zákona o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů. Vláda navrhuje, aby výnosy z prodeje byly určené na zlepšení kvality životního prostředí.

Ministr Chalupa: Polovina peněz z povolenek půjde na životní prostředí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

„Polovina peněz, které z prodeje povolenek Česká republika získá, půjde na zlepšení oblasti životního prostředí. V rámci těchto opatření půjdou od roku 2013 do roku 2020 z celkové částky určené na zkvalitnění životního prostředí přibližně dvě třetiny financí na energetické úspory u konečných spotřebitelů, a to stejným dílem na veřejné budovy a na domácnosti. Třetina pak bude určena na rozvodné systémy tepla a vlastní energetické úspory v průmyslu. Vedle pozitivních dopadů na zlepšení kvality prostředí, ve kterém žijeme, bude mít program dopad i na českou ekonomiku, pro niž, zejména pak pro stavebnictví, budou finance znatelnou vzpruhou,“ říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Cílem je schválit návrh zákona v Poslanecké sněmovně příští týden. Bez této normy není možné zahájit pokračování programu Zelená úsporám, které ministr životního prostředí Tomáš Chalupa plánuje spustit v druhé polovině příštího roku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.