Ministr Drábek: Když někdo o dávky požádáno neměl, tak je prostě dostat nemohl

08.02.2012 11:21

Projev na 33. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 2. 2012

Ministr Drábek: Když někdo o dávky požádáno neměl, tak je prostě dostat nemohl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dobré dopoledne, vážené kolegyně, vážení kolegové. Já se vyjádřím jenom velmi stručně, protože sami víte, že k tomuto bodu je na zítřek dopoledne svolána mimořádná schůze. To, co tady padlo, je potřeba uvést na pravou míru. Já nemohu než použít ne úplně přesný citát z nedělního vysílání České televize: Ministerstvo práce se čísly snaží zakrývat pravý stav.

Ano, ta čísla mluví jasně. Já jsem nikdy neřekl, že ten náběh nových systémů je bez problémů. Já jsem jenom řekl, že jsou dodrženy všechny zákonné termíny.
Co se týká pondělních problémů s aplikací evidence nezaměstnaných, tak já jsem o tom hovořil v úterý ráno na Radiožurnálu, tedy nic nezastírám. Ty problémy, které byly v pondělí s vytížeností se zátěžovými záležitostmi, tak ty již včera a dnes se neprojevily. Co se týká jednotlivých případů, na které upozorňovala například Česká televize v Havířově, tak my jsme jednotlivě ty případy prověřovali. Já jsem ty příklady uváděl včera na tiskové konferenci a musím říci, že naprosto jednoznačně, že ze sedmi prezentovaných případů ve všech případech se ukázalo, že ti lidé, pokud měli požádáno o dávky státní sociální podpory, tak je dostali, pokud měli požádáno o dávky hmotné nouze, tak je dostali. Někteří z nich o žádné dávky požádáno neměli, tak je dostat nemohli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…