Ministr Kuba: Vytvoření atraktivního prostředí jak pro domácí, tak pro zahraniční investory

13.03.2012 18:19

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 3. 2012

Ministr Kuba: Vytvoření atraktivního prostředí jak pro domácí, tak pro zahraniční investory
Foto: Redakce
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba

Vážená paní předsedkyně, vážené poslankyně, vážení poslanci, vládo, k posouzení je vám předkládána novela zákona o investičních pobídkách a dalších souvisejících zákonů, která byla připravena za účelem nastavení nového směřování systému národní podpory investic, investičních pobídek, se snahou zefektivnit jeho využití. Návrh zákona byl podrobněji představen již v prvním čtení, které tady na půdě parlamentu proběhlo 16. prosince 2011 na 32. schůzi.

Dovolte mi jenom stručně připomenout, že hlavním cílem materiálu je vytvořit v ČR atraktivní investiční prostředí jak pro domácí, tak pro zahraniční investory, které by podpořilo příliv zahraničních investic, a jde nám právě o to, abychom touto novelou dokázali přispět k investicím zejména v oblasti investic s vyšší přidanou hodnotou. Z tohoto důvodu budou investiční pobídky nově přístupné i pro oblast průmyslového výzkumu, vývoje a inovací technicky vyspělých výrobků a technologií a oblast strategických služeb. To jsou právě ty segmenty ekonomiky, které samozřejmě generují dlouhodobou perspektivu konkurenceschopnosti české ekonomiky.

Materiál byl v prvním čtení přikázán k projednání hospodářskému výboru. Hospodářský výbor svým usnesením z 29. února doporučuje Poslanecké sněmovně projednat a schválit tento tisk ve znění odsouhlasených pozměňovacích návrhů. Ministerstvo průmyslu a obchodu nemá k těmto pozměňovacím návrhům z věcného hlediska žádné připomínky a souhlasí se závěrem hospodářského výboru. Tímto děkuji.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…