Ministr Kuba byl pozván na pracovní návštěvu Izraele

26.08.2012 10:32

Izrael je v exportní strategii České republiky, kterou nedávno schválila vláda, zařazen mezi země zájmu pro podporu diverzifikace českého zahraničního obchodu.

Ministr Kuba byl pozván na pracovní návštěvu Izraele
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

Ministr Kuba obdržel oficiální pozvání k pracovní návštěvě Izraele při příležitosti "Homeland Security Conference" v pátek v rámci setkání s izraelským velvyslancem v ČR Yaakovem Levym. Konference se koná v Tel Avivu 11. — 14. listopadu. V rámci přijetí dále oba konkretizovali společné kroky vedoucí k posílení obchodních a ekonomických vztahů mezi ČR a Státem Izrael.

Velvyslanec Levy informoval o náplni konference "Homeland Security" a o připravované doprovodné české podnikatelské misi. Dále v této souvislosti uvedl: "Obory zastoupené na konferenci, tj. kybernetická bezpečnost, ochrana infrastruktury a bezpečnost obchodu přinášejí nové možnosti pro spolupráci izraelských a českých firem. Nezanedbatelná je zde dlouholetá zkušenost a technická i technologická vyspělost izraelských subjektů, které jsou aktivní v této oblasti a logicky představují absolutní špičku v oboru."

Ministr Kuba v souvislosti s misí českých podnikatelů a expertů řekl: "Jsem přesvědčen, že připravovaná cesta této mise do Izraele umožní českým podnikatelům navázat kontakty v nových oborech vzájemné spolupráce, a rád svojí osobní přítomností tyto záměry podpořím."  

V průběhu rozhovoru byla z obou stran oceněna skutečnost, že vzájemný obchod zaznamenává dynamický růst a za poslední dva roky se téměř zdvojnásobil, přičemž v roce 2011 dosáhl obrat obchodní výměny téměř jedné miliardy USD, při aktivním saldu ve prospěch ČR ve výši cca 336 milionů USD. Za perspektivní obory spolupráce ministr Kuba označil automobilový, ocelářský, chemický a hi—tech průmysl a také infrastrukturu, energetiku a zařízení pro těžbu a zpracování zemního plynu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

14:04 Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

Ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalomoun na vládě představil již t…