Mladí lidovci: Petice na podporu pronásledovaných křesťanů

26.12.2010 13:27

Mladí křesťanští demokraté organizátory petice na podporu pronásledovaných křesťanů.

Mladí lidovci: Petice na podporu pronásledovaných křesťanů

Mladí křesťanští demokraté se rozhodli připojit k petici na podporu pronásledovaných křesťanů ve světě. Cílem této akce je poukázat na poslední dobou stále se zvyšující počet útoků adresovaný křesťanům z řad jejich spoluobčanů zejména v zemích s muslimskou majoritou. 
 

PETICE NA PODPORU PRONÁSLEDOVANÝCH KŘESŤANŮ

(dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním)

My, níže podepsaní občané České republiky, prostřednictvím této petice vyjadřujeme své znepokojení a pobouření nad sílícím pronásledováním křesťanů ve světě a požadujeme po českých politicích a obhájcích lidských práv, aby mu věnovali více pozornosti. Vyzýváme je, aby neváhali intervenovat ve prospěch pronásledovaných, poskytovat jim pomoc a v případě potřeby i bezpečí azylu. Děkujeme.

Předkladatelé petice:

Petr Jurčík, Mladí křesťanští demokraté

Ignác Pospíšil, časopis Duše a hvězdy

Ondřej Vaněček, Res Claritatis, o. s.

Předkladatelé petice zároveň určují petiční výbor ve složení Ignác Pospíšil a Ondřej Vaněček. Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn kterýkoliv jeho člen.

Nejzásadnější důvody k sepsání této petice naleznete ve výzvě, kterou s trochou mé pomoci sepsal Ondřej Vaněček. Zkrátka a dobře, je třeba něco dělat, protože pronásledování křesťanů ve světě je stále brutálnější a silnější. Tato petice je jedna z věcí, kterou udělat můžeme.

Kdokoliv může napomoci sběru podpisů tím, že si stáhne a vytiskne formulář pro sběr podpisů (ZDE PDF, ZDE RTF) a dá ho podepsat svým blízkým, známým, spolužákům či spolupracovníkům. Formuláře se získanými podpisy zasílejte co nejdříve na adresu Ignác Pospíšil, J. Bendy 8, 370 05 České Budějovice či Mladí křesťanští demokraté, Karlovo nám. 5, 120 00 Praha.

Ignác Pospíšil, člen MKD Praha

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mladikd.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.