Nedbálek (ČS): Preambule programu České Suverenity pro volby do Evropského parlamentu

11.04.2014 13:49

Česká Suverenita je politická strana, která usiluje o zachování svrchovanosti naší země, která je základním předpokladem prosperity, svobody a záruka našeho budoucího rozvoje. Základní pilíř našeho programu schválený II. sjezdem strany tvoří obhajoba oprávněných zájmů občanů.

Nedbálek (ČS): Preambule programu České Suverenity pro volby do Evropského parlamentu
Foto: Česká suverenita
Popisek: JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD.

Sledujeme cíl, aby každý svým přičiněním mohl žít klidný a spokojený život. Sledujeme, aby každý občan si mohl o svém osudu odpovědně rozhodovat především sám. Suverenitu nechápeme jen jako pojem státní svrchovanosti, nejvyšší moc ve státě, ale i jako pojem a zásadu pro nezávislost a suverénnost rozhodování jedince v mezích pravidel tvořenými zejména suverénní zákonodárnou mocí, vycházející z hlubokého demokratického základu, při zachování všech atributů suverénního, demokratického a právního státu.

Přímá demokracie a tzv. obecné referendum, kde by občané mohli přímo ovlivňovat zásadní rozhodnutí, zůstává už od roku 1993 přes své zakotvení v Ústavě České republiky na republikové úrovni nenaplněným slibem. Podporujete co nejširší uplatňování přímé demokracie, zvláště pak lidová hlasování o nejdůležitějších otázkách na všech úrovních veřejné správy.

Význačná opatření EU o začleňování do struktur, např. přijetí Eura, musí být rozhodována lidmi, tedy referendem. V našich cílech je důsledné fungování demokratické samosprávy, jako jednoho ze čtyř pilířů demokracie (parlament, soudy, vláda, samospráva) s aspektem, že žádný orgán by neměl mít tolik moci jak odpovědnosti.

Občané, Česká Suverenita chápe, že Evropa musí být společenství svobodných, rovnoprávných národů, jestli to chápete obdobně, tak nám dejte hlas a my to budeme prosazovat v Evropském parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Nedbálek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…