ODS: Nebude-li k dispozici dohoda tří poslaneckých klubů, vláda padá

19.04.2012 19:10

Závěry porady Grémia a předsedů regionálních sdružení ODS.

ODS: Nebude-li k dispozici dohoda tří poslaneckých klubů, vláda padá
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér a předseda ODS Petr Nečas

1.   Předsedové regionálních sdružení ODS podporují dosavadní postup Grémia a premiéra a předsedy ODS Petra Nečase při řešení situace ve vládní koalici a rovněž kroky směřující k ukončení koaliční spolupráce se stranou Věci veřejné.

2.   Grémium ODS informovalo předsedy regionálních sdružení ODS o tom, že za řešení situace považuje jedině institucionální dohodu založenou na spolupráci 3 poslaneckých klubů. Pokud by taková bezpečná většina nevznikla, je ODS připravena jít do předčasných voleb na konci června.

3.   Předsedové regionálních sdružení ODS jsou připraveni po nezbytných krocích vyplývajících ze stanov ODS a ve spolupráci s odpovědnými orgány strany spustit ve svých regionech proces stranických primárek pro nominaci kandidátů do předčasných sněmovních voleb.

4.   Předsedové regionálních sdružení ODS byli informováni o přípravě volební kampaně pro rok 2012.

5.   Grémium a předsedové regionálních sdružení ODS považují za nezbytné urychleně svolat zasedání Výkonné rady ODS v nejbližším možném termínu, aby bylo možné schválit pravidla a harmonogram primárek pro případné předčasné sněmovní volby. 

6.   Předsedové regionálních sdružení ODS, kteří jsou zároveň členy Parlamentu ČR, požádali o svolání společného jednání poslaneckého a senátorského klubu ODS v nejbližším možném termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ančincová (Piráti): Hostitelem se můžete stát taky

6:23 Ančincová (Piráti): Hostitelem se můžete stát taky

Informace Komentář na svém veřejném facebookovém profilu o homesharingu