Olejár (Svaz pacientů ČR): VZP reálně hrozí únik dat pojištěnců

10.11.2010 9:35

Svaz pacientů ČR je znepokojen informacemi o záměrech propojení VZP s firmou IZIP a.s., objevujícími se v poslední době v médiích.

Olejár (Svaz pacientů ČR): VZP reálně hrozí únik dat pojištěnců

Přestože informace o koupi akcií firmy IZIP a.s. Všeobecnou zdravotní pojišťovnou jsou staré už nejméně 3 měsíce a k nákupu 5% akcií již skutečně došlo, zarážející je hlavně to, že o tom, kolik zaplatila VZP za vývoj a provoz internetových zdravotních knížek IZIP nejsou informováni ani někteří členové Správní rady pojišťovny.

Novými pak jsou informace o záměru předání webových stránek VZP do správy a provozu firmě IZIP a.s., včetně citlivých osobních dat pojištěnců.

Z těchto důvodů bude Svaz pacientů ČR žádat Poslaneckou sněmovnu PČR o provedení kontroly nakládání s prostředky pojištěnců a ÚOOÚ budeme žádat o provedení kontroly ohledně nakládání s citlivými údaji pojištěnců ve vztahu k soukromé firmě.

Luboš Olejár, v.r.

prezident Svaz pacientů ČR

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svaz pacientů ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.