Pajonk (Svobodní): Projdeme si ještě drahnou chvíli obdobím, kdy volby vyhraje lepší marketér a větší hovado

03.05.2017 19:50

Vyjádření na sociální síti Facebook:

Pajonk (Svobodní): Projdeme si ještě drahnou chvíli obdobím, kdy volby vyhraje lepší marketér a větší hovado
Foto: red
Popisek: Tomáš Pajonk (Svobodní a Soukromníci)

Dokud lépe nevzděláme své děti a sami sebe, tak takováhle ***** budou bohužel fungovat.

Tenhle typ inzerátů prakticky potřebuje "mediální sebeobranu", zkušenost s propagandou nové doby (upřímně řečeno kam se na tohle hrabou aeronety a sputniky) a téměř jakýsi úzus, že ten kdo manipuluje a hraje hru "účel světí prostředky", je nedůvěryhodný.

Dokud si jako národ nevybudujeme nové "obranné látky" v boji s obdobnou marketingovou propagandou, projdeme si asi ještě drahnou chvíli obdobím, kdy volby vyhraje lepší marketér a větší hovado.

Je nějaké řešení? Podle mě pouze dlouhodobé, má-li mít nějaký smysl.

Čím dále tím více potřebujeme školství, které neučí "co je psáno, to je dáno", "co ti řekneme, ty zopakuješ", ale vzdělání dětí i dospělých, které je přivede k používání vlastního rozumu, případně alespoň kritického hledání někoho kdo rozum má.

Takové školství ale nemůže vzniknout svrchu dolů. Např. nařízením ministerstva, že teď přibude předmět "kritické myšlení", aby děti odolaly "hrozbě imperialistů".

Tohle vznikne jedině odspodu, jako "alergická reakce" na v podstatě trvající stav pololži / kompletního a totálního šumu ve veřejném prostoru (a prakticky ze všech stran, není to jen Babišova doména). Veřejný prostor je regulován státem a vládou, takže tam řešení hledat ani nemůžeme - byť se o to někteří snaží, ale hrají hru která nedává smysl. Jeden za druhým se lidé budou muset přidat, či snad přidají k jakési "sebeobraně" veřejného prostoru.

Možná to bude o to déle trvat a při současné politice blokování alternativ centrálně řízenému vzdělávání o to déle, ale jednoho dne tu snad bude takové klima, kdy takový inzerát inzerenta poškodí, místo toho aby mu pomohl.

Fotka uživatele Tomas Pajonk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

6:04 Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úspěchu v USA.