Paroubek: Drastický program spojené pravice

02.04.2010 12:10

ODS a TOP 09 chystají na české občany volební podvod.

Paroubek: Drastický program spojené pravice

ČSSD již v roce 2006 varovala před sliby ODS a tím, že je ODS po volbách nemůže a nebude chtít splnit. ODS a většina médií tehdy označovala tehdejší upozornění sociální demokracie za nepravdivou předvolební kampaň. Například místopředseda ODS Petr Nečas ještě několik dní před volbami ve Speciálu Otázek Václava Moravce tvrdil, že ODS nebude prosazovat poplatky u lékaře a v lékárnách, aby je pak ODS obratem prosadila. Zásadním potvrzením varování ČSSD pak byla samotná praxe a asociální reformy, které zde ODS za doby své vlády v posledních letech zavedla.

Dnes se nacházíme v mírně odlišné situaci. ODS ústy toho stejného Petra Nečase opět nepřiznává své skutečné záměry a snaží se tvářit sociálně citlivě. Nepřipomíná svou vlastní smlouvu s voliči, kde slíbila nezvyšování spoluúčasti pacientů ve zdravotnictví nebo snížení nezaměstnanosti na polovinu nebo daňové přiznání na jednom archu papíru. Zároveň opakuje stejné předvolební sliby jako v roce 2006 a tváří se, jako kdyby nebyla tři roky u vlády: například daňové prázdniny pro živnostníky, registraci firmy do jednoho týdne či 170.000 nových pracovních míst. 

Dále čtěte: Nečas a Paroubek se pohádali. Nečekaně na tiskovce Fischera 

Program spojené pravice, tedy ODS a TOP 09 je však ještě mnohem horší a brutálnější. ODS se svou rétorikou snaží oslovit středového voliče, TOP 09 pak cílí na toho nejpravicovějšího. Potvrdil to sám Mirek Topolánek na své uzavřené přednášce v hotelu Hilton, kde přítomným sdělil, že na projektu TOP 09 je s Miroslavem Kalouskem dohodnut již od roku 2003.

ČSSD před tímto podvodem na voliče opět varuje a stejně jako v roce 2006 je naše varování zlehčováno a označováno za předvolební kampaň.

ODS a TOP 09, kteří o sobě otevřeně hovoří jako o budoucích koaličních partnerech doufají, že rozdělením "divadelních rolí" dostanou ještě jednou šanci a budou moci naplnit svůj asociální drastický program a své hlavní záměry: zprivatizují důchodový systém, fakultní nemocnice a zdravotní pojišťovny, zavedou platby u lékaře za tzv. banální nemoci, kam podle TOP 09 patří všechny kromě léčby rakovin a transplantací. Pravice bude prosazovat snížení platů státních zaměstnanců o 10% a jejich zmrazení na tři roky, zmrazení starobních důchodů, zrušení přídavků na děti či porodného a pohřebného. Program pravice bude drastický a zaměřený jen na nejužší skupinku nejbohatších.

Dále čtěte:

Smysl současné lživé a zastrašující kampaně ODS na adresu ČSSD je dvojí:

1. znechutit a tím odradit české voliče od účasti ve volbách

2. odvést pozornost od faktu, že ODS zde vládla od roku 2006 a nese plnou odpovědnost za hrubé podcenění hospodářské krize, neochránění českých občanů a firem před jejími dopady, za historicky nejvyšší schodek státního rozpočtu a povýšení korupce a uplácení na běžnou normu výkonu vládní odpovědnosti.

Zároveň, v duchu vyzkoušených tradic z roku 2006, můžeme od ODS očekávat rozpoutání kauzy "Kubice číslo 2", který lživě očerní představitele konkurenčních stran a pokusí se krátce před volbami tímto způsobem ovlivnit volební výsledek.

Zůstat doma a nejít volit ČSSD znamená dát hlas drastickému programu spojené pravice. Takový osud si Česká republika a její občané nezaslouží. ČSSD proto vyzývá všechny občany ČR, aby se kampaní ODS nenechali otrávit, k volbám přišli a rozhodli, že se ČR vydá směrem ke spravedlivé, solidární a moderní evropské společnosti.

Jiří Paroubek, předseda ČSSD

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.