Paroubek: Na rozdíl od Víta Bárty jsem nikomu žádnou obálku nenabízel

16.04.2012 11:34

Odpověď J. Paroubka na dotaz Hospodářských novin k rozsudku v kauze s V. Bártou.

Paroubek: Na rozdíl od Víta Bárty jsem nikomu žádnou obálku nenabízel
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Paroubek

Dotaz: Co říkáte tomu, jak soudce Šott popsal korupci v politice? Kdy jde o výhodu (např. bezúročná půjčka či funkce) výměnou např. za hlasování? Podle této logiky by mohl být trestný třeba i Váš výrok z března 2008, kdy jste řekl, že kdo podpoří radar, nebude na kandidátce ČSSD. Velice děkuji, snažím se jen nalézt meze soudcova rozhodnutí.

Odpověď: Já jsem na rozdíl od pana Bárty nikomu tehdy nesliboval obálku s úplatkem a jestli si dobře vzpomínám, pak já jsem řekl, že si strana může při nominaci na volby vybrat. Buď budou na kandidátce ti, kdo budou hlasovat pro radar a nebudu tam já, anebo tam budu já, ale nebudou tam oni. Nevím, v čem je to porovnatelné s Bártovými obálkami. Budu s napětím očekávat, jak se s touto celkem jasnou záležitostí vyrovná Bakalův tisk.

Dovolujeme si ještě upřesnit přesnou citaci, na kterou naráží paní redaktorka Hospodářských novin Valášková. Jiří Paroubek tehdy doslova řekl: "Já si neumím představit, že by někdo hlasoval pro radar. A určitě, pokud by někdo takový byl, tak bych si neuměl představit, že by příště byl na kandidátce sociální demokracie, to bych skutečně tam nebyl já."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…