Peake: Karlovarský kraj si podporu cestovního ruchu zaslouží

02.03.2013 19:46

Karolína Peake navštívila Karlovarský kraj.

Peake: Karlovarský kraj si podporu cestovního ruchu zaslouží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

V pátek v dopoledních hodinách místopředsedkyně vlády Karolína Peake spolu s Radkem Chaloupkou, který zastupoval Ministerstvo pro místní rozvoj, navštívila hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného. Během schůzky přišla řeč například na podporu cestovního ruchu, dostavbu rychlostní silnice R6, ale také angažmá bývalého politruka Václava Sloupa ve vedení kraje. „Pan hejtman mne ujistil, že pro další pokračování současné koalice v Karlovarském kraji je odstoupení Václava Sloupa, vzhledem k protestům studentů, nezbytné,“ řekla Karolína Peake.

Po návštěvě hejtmana Josefa Novotného následovalo setkání s představiteli cestovního ruchu v kraji, kterého se, mimo jiné, zúčastnili náměstek primátora Karlových Varů Mgr. Jiří Klsák a předsedkyně krajské sekce Asociace hotelů a restaurací ČR Ing. Pfeffer-Ferklová. Tématem byla podpora a koncepce cestovního ruchu v ČR a problematika cestovního ruchu v karlovarském regionu. Během setkání se především řešila otázka víz, ale také vzdělání turistických průvodců.

„Karlovarský kraj je z velké míry živ právě z cestovního ruchu a zaslouží si v tomto směru maximální podporu, a to ať už v rozumné vízové politice vůči novým trhům, ale také v maximální politické podpoře zápisu této lázeňské oblasti na seznam UNESCO,“ dodala Karolína Peake.

Po oficiálním dopoledním programu Karolína Peake navštívila Krajský dětský domov pro děti do 3 let, kde se setkala s náměstkem hejtmana Karlovarského kraje pro sociální politiku Miloslavem Čermákem.

Během oběda se Karolína Peake setkala s ředitelem Krajského úřadu Karlovarského kraje Romanem Rokůskem, s kterým, mimo jiné, řešila rozšíření pravomocí NKÚ, či snížení byrokracie.

Jedním z posledních zastavení byla návštěva porcelánky Thun, kde si Karolína Peake vyzkoušela zdobení porcelánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

12:06 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vpouštění politiků a neziskovek do škol