Potůček (ČSSD): Desatero důvodů, proč nevolit ODS

11.10.2012 8:52

V celostátních denících vycházejí půlstránkové inzeráty s nadpisem „Desatero důvodů, proč volit ODS.“To desatero jsem trochu rozvedl.

Potůček (ČSSD): Desatero důvodů, proč nevolit ODS
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

  1. ODS. Jsme zavedenou tradiční stranou. - Naše tradice vyrostla z divoké kuponové privatizace a z podvodů s  financováním vlastní strany v 90. letech minulého století.
     
  2. Garance polistopadového vývoje. –Je co garantovat? Dnes hodnotí předlistopadový politický systém 23 % lidí jako dobrý a 37 % jako špatný, zatímco současný politický systém 15 % lidí jako dobrý -a jako špatný plných 60 %.
     
  3. Vyrovnání se s minulostí – narovnání vztahů s církvemi. - Legislativním zmetkem v podobě zákona o církevních restitucích?
     
  4. Odpovědnost: odmítáme podbízivou populistickou politiku s možným důsledkem destabilizace naší ekonomiky. - Takže systematicky obíráme ty nejslabší a nejzranitelnější: důchodce, nezaměstnané, rodiny s dětmi včetně matek samoživitelek, osoby se zdravotním postižením. Ekonomika přitom dále stagnuje a stát se dál zadlužuje.
     
  5. Stabilita. Jako jedné z mála zemí se ČR vyhnula bankovní krize. – Ano, za cenu sanace IPB a dalších krachujících bank masivními dotacemi ze státního rozpočtu už před více než deseti lety.
     
  6. Nová pracovní místa. - Evidovaná i neevidovaná nezaměstnanost se zvyšuje, aktivní politika zaměstnanosti je v troskách.
     
  7. Solidarita s potřebnými. Budeme motivovat aktivní, zabráníme zneužívání sociálních dávek.- Zatímco výše zneužitých dávek nás stojí ročně desítky miliónů, korupce u předražených a zmanipulovaných veřejných zakázek desítky miliard.
     
  8. Levný a efektivní stát. - Jak názorně ukázala metanolová aféra, stát chátrá, kolabuje a přestává plnit i své základní funkce.
     
  9. Sebevědomě hájíme české zájmy v zahraničí. - Tak, že premiér za ODS musí polykat hořkou pilulku veřejné kritiky dokonce i z úst svého vlastního ministra zahraničí.
     
  10. Budoucnost. Naším cílem je hrdá, konkurenceschopná země vzdělaných lidí. - Až na to, že v mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti klesáme k průměru, v kompetencích našich žáků do podprůměru, výdaje na jednoho vysokoškoláka jsou hluboko pod evropským průměrem a navíc rok od roku klesají.

Inzerát končí: Váš hlas pro ODS. Šance pro zodpovědné. Já dodávám: Šance na další prohlubování vážné společenské krize, do které nás dostalyvlády pod vedením ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…