Řápková: Ochranu sociálně slabých nájemníků vyřeší návrhy ODS

30.05.2013 20:21

Při řešení problémů spojených se sociálním bydlením skončil čas pro diskuzi a je potřeba jednat. ODS navrhuje systémová řešení pro problematické lokality, proto je ve sněmovně například i můj návrh na to, aby obce mohly regulovat provoz sběren druhotných surovin a další.

Řápková: Ochranu sociálně slabých nájemníků vyřeší návrhy ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivana Řápková

Připomínám, že jsem návrhy ODS, které ochrání chudé nájemníky a zabrání zneužívání dávek majiteli ubytoven, předložila Poslanecké sněmovně už před dvěma týdny. Návrh jsem připravovala společně s našimi starosty a ostatně i s dalšími starosty z nejvíce zasažených oblastí. Vítám, že debata nad mým návrhem bude jistě pokračovat ve sněmovně i v Senátu.
 
Konkrétně v oblasti sociálního bydlení chceme zastavit vysávání sociálního systému majiteli ubytoven, protože dnešní systém umožňuje to, aby majitel inkasoval přímo od státu doplatek na bydlení od každého člověka v jednom bytě nebo v jedné místnosti v ubytovně. Kvůli tomu pak majitel může mít příjem v řádu desítek tisíc i z bytu, u kterého by na normálním trhu musel nájemníkům spíš platit za to, aby v něm vůbec bydleli. Proto můj návrh počítá s tím, že se bude doplácet na místnost nebo byt, ne na nájemníka, a to jen do výše ceny nájmu v místě obvyklého. Ukončíme tak sestěhovávání chudých do zchátralých objektů a umělé vytváření sociálně vyloučených lokalit tam, kde by být vůbec nemusely.
 
Ivana Řápková,
místopředsedkyně výboru pro bezpečnost PS PČR

reklama

autor: Ivana Řápková - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.