Rusnok (LIDEM): Voda nad zlato? Jak pro koho

16.07.2012 10:20

Ne nadarmo se říká, že voda je nyní, a v budoucnu určitě bude, velice ekonomicky zajímavá komodita. Své o tom určitě ví i španělský vlastník společnosti SmVaK, který obdrží na dividendách za loňský rok přes 300 milionů korun.

Rusnok (LIDEM): Voda nad zlato? Jak pro koho
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Jiří Rusnok

Některé radnice, které byly v minulosti akcionářem této společnosti, nyní možná počítají, jestli udělaly dobře, když svůj podíl prodaly. Jiné radnice zase naopak děsí zátěž, kterou pro jejich rozpočty představuje splátka úvěru, nutného ke spolufinancování nových čističek apod. Je potřeba uvést, že i tyto projekty byly v mnoha případech, řekněme nestandartní, což odhalily i kontroly EU.  

 

Od příštího roku budou platit nová pravidla, která určují maximální strop při určení přiměřeného zisku, který se promítne do konečné ceny vody. Škoda, že ministerstvo financí k této úpravě nepřistoupilo dříve, ale i tak je to krok správným směrem, protože se nejedná o klasické tržní prostředí, kdy zákazník může přejít jednoduše ke konkurenci.

 

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.