Rusnok: Musíme se živit jedinečnými výrobky

17.09.2013 13:09

Premiér Jiří Rusnok navštívil v úterý 17. září 2013 úspěšnou brněnskou firmu Frentech Aerospace vyrábějící díly pro letadla a vesmírná zařízení.

Rusnok: Musíme se živit jedinečnými výrobky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Premiér Jiří Rusnok navštívil úspěšnou brněnskou firmu vyrábějící díly pro letadla a vesmírná zařízení. Podle předsedy vlády je to příklad úspěchu, který má pro českou ekonomiku velký význam.

„Cílem návštěvy bylo seznámit se s mimořádně úspěšnou brněnskou firmou, která operuje ve složitém oboru jako je aerospace, letecká technika, přesná mechanika a která poslední roky dramaticky navýšila svoje výkony, které jsou objednávány těmi nejvěhlasnějšími výrobci kosmických technologií nebo letecké techniky,“ řekl po návštěvě předseda vlády.

Firma Frentech Aerospace sídlící v Brně vyrábí až tisíc různých mechanických dílů pro letadla Airbus, dodává také součásti radarových systémů nebo díly pro telekomunikační satelity.

„Jestli se chceme úspěšně do budoucna něčím živit, tak se právě musíme živit takovými věcmi, takže prodejem technologií, prodejem našeho umu vyrobit věci, které jsou jedinečné a které se takto dobře platí,“ dodává Jiří Rusnok.

Vstup České republiky do Evropské kosmické agentury a přesun jejího sídla do Prahy znamenal pro český průmysl možnost se uplatnit s výrobky, které se používají v kosmu. „Nyní jde o to, abychom vystupovali aktivně, abychom přispívali do těch projektů a programů, které se vrací našim firmám jako je Frentech Aerospace,“ řekl premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …