Semelová (KSČM): Stát rezignoval na předškolní vzdělávání

24.05.2013 7:23

Vláda schválila na návrh ministerstva práce a sociálních věcí dětské skupiny, které mají být alternativou k jeslím a mateřským školám.

Semelová (KSČM): Stát rezignoval na předškolní vzdělávání
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

 

“Je  to krok zpátky,” komentovala vládní návrh poslankyně PČR Marta Semelová. “Stát rezignoval na předškolní vzdělávání. Mateřské školy zajišťují všestranný rozvoj dětí, zatímco dětské skupiny budou pouhou “hlídací službou”. Problematické jsou i snížené nároky na hygienické předpisy zařízení a odbornost těch, co budou o děti pečovat. Podle záměru, který dnes vláda schválila, mohou skupinu navštěvovat děti od 1 roku věku až po zahájení školní docházky. Předškolní vzdělávání je velmi  významné pro další dětský vývoj, zde není bráno v úvahu. Dětské skupiny  nemohou být alternativou k jeslím a mateřským školám, i když rozumím tomu, že mohou pomoci rodičům, kteří potřebují nastoupit do zaměstnání. Toto řešení je opět nesystémové, stát by měl s ohledem na demografický vývoj investovat do zřizování nových mateřinek, a nikoliv experimentovat  s těmi nejmladšími.”

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

20:01 Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci ministryně Langšádlové.