Senátor Doubrava: Čtyři roky vězení pro exsenátora Nováka? Nízký trest

22.07.2012 14:26

Odpověď na dotaz čtenáře: Odvolací soud poslal bývalého senátora, politika a kmotra ovlivňujícího veškeré dění běžného i politického života v Ústeckém kraji, Alexandra Nováka (ODS), na 4 roky do vězení. Co na to říkáte? Znal jste ho? Působíte také na Ústecku. A co říkáte na to, že místo reforem se řeší korupční skandály?

Senátor Doubrava: Čtyři roky vězení pro exsenátora Nováka? Nízký trest
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

Dobrý den. Ano, pana Nováka znám. Dokonce jsme byli kolegové v Senátu. V době, kdy se jeho vydání ke stíhání jsem byl místopředsedou Mandátového a imunitního výboru. Mé vystoupení k němu je ještě v archívu Senátu. Tehdy se nám snažil vysvětlit, že se jedná o politický útok na jeho osobu atd.Asi tehdy věděl, že se o politikum nejedná, protože se velmi snažil nás přesvědčit abychom ho ke stíhání nevydávali.

Přiznám se, že jeho podmíněný trest jsem, stejně,jako snad všichni, se kterými jsem o tom hovořil, považoval za skandální. Za rozsudek, kteý přímo nabádal k takové činnosti.Jsem rád, že soud konečně rozhodl tak, jak rozhodl. I tak ale trest považuji za nízký.

Samozřejmě bych raději viděl, že by se řešily problémy ekonomiky a pod.,než problémy pokračujícího rozkrádání republiky. Ale jsme-li již v tak bídné pozici, jsem rád, že se konečně začaly problémy korupce řešit. Doufám, že v současnosti řešenými případy policie neztratí odvahu a bude pokračovat. Podařilo-li by se to rozkrádání zastavit, byly by prostředky na ledasco. Vezmete-li poslední velmi nervózní výpady min.Kalouska, rozjeté kontroly na krajích, omezování prostředků pro policii (asi aby svou práci nemohla řádně vykonávat adt.) můžeme se dočkat zajímavých případů. Věřím, že se jich opravdu dočkáme. Zdravím Vás a děkuji za Váš dotaz.

Jaroslav Doubrava

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Doubrava

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích