Senátor Krejča: Je ČR skutečně ve všech směrech právním státem?

21.07.2012 13:49

Odpověď na dotaz čtenáře: Pane senátore, v médiích jsem se dočetl, že vy sám vedete tři roky spory, při kterých máte pochybnosti, zda je ČR právním státem. Mohu se zeptat, podle čeho tak ve vašem případě soudíte?

Senátor Krejča: Je ČR skutečně ve všech směrech právním státem?
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Miroslav Krejča

Ještě před pár lety jsem obhajoval ČR jako právní stát s jedinou výhradou, že se některé kauzy zbytečně dlouho vlečou. Přes tři roky vedu ale dva elementární právní spory. První jsem již sice úspěšně vyhrál a věřím, že tomu tak bude i v případě toho druhého. Bohužel je to ale velice strastiplná cesta - divné praktiky na některých soudech nižšího stupně, zvláštní vazby mezi komerčními právníky a pracovníky těchto soudů a orgány policie, úmyslné zdržování projednávání kauz a především ignorování verdiktů soudů centrálními orgány státní správy apod. To je důvodem toho, že mám pochybnosti, zda je ČR skutečně ve všech směrech právním státem. A to vycházím pouze ze svých osobních zkušeností. Pakliže bych k tomu přibral ještě řadu mediálně aktuálně populárních kauz, asi by to hodnocení stavu práva v naší republice bylo ještě více negativní. Je to pro mne zjištění o to smutnější vzhledem k současné pozici člena zákonodárného sboru. Přes všechny výhrady k našim zákonům je ale současný marasmus výsledkem účelového výkladu těchto zákonů a jejich obcházení, které je pro Českou kotlinu tak specifické.

S pozdravem Miroslav Krejča

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Krejča - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…