Senátor Valenta si chce posvítit na investice v krajských nemocnicích

20.12.2016 15:45

Senátor Ivo Valenta vyzval vedení Zlínského kraje, aby na každém zasedání zastupitelstva rada předkládala komplexní zprávu o tom, jak se připravují rozvojové investice v jednotlivých krajských nemocnicích.

Senátor Valenta si chce posvítit na investice v krajských nemocnicích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta na obecním úřadě v Komni

„Pokládám za velmi důležité, aby se Zastupitelstvo Zlínského kraje pravidelně věnovalo situaci v krajském zdravotnictví. Nesmíme strkat hlavu do písku a tvářit se, že problémy neexistují a že o jejich řešení nebudou pravidelně informováni jak členové zastupitelstva, tak především široká veřejnost,“ vysvětlil senátor a krajský zastupitel Ivo Valenta.

„Zároveň je zřejmé, že krajské zdravotnictví trpí vysokou mírou podinvestovanosti. Hejtmanství musí garantovat to, že se tato nelichotivá vizitka našich nemocnic bude řízeným způsobem a rychle měnit,“ dodal Ivo Valenta.

„Situace je dnes pro zastupitele i veřejnost značně nepřehledná, protože neexistuje ucelená informace o rozvojových investicích, které jsou financovány z krajského rozpočtu i rozpočtu jednotlivých nemocnic. To bychom chtěli změnit, a proto jsem požadoval, aby rada Zlínského kraje předkládala na každém zasedání zastupitelstva kompletní a přehledné zprávy o těchto aktivitách,“ dodal senátor Ivo Valenta.

Přestože návrh senátora Ivo Valenty podpořilo celkem 16 zastupitelů, návrh nakonec neprošel. 

 

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.