Senátor Veleba: Ministře Chovanče, na vaše šmírování a fízlování vám...

27.12.2016 9:40

Prezident republiky Miloš Zeman se ve svém vánočním poselství ostře vymezil proti novému centru, které se za pár dní otevírá na Ministerstvu vnitra s úkolem bojovat proti dezinformacím a propagandě na internetu. Prý to bude malý útvar o 20 lidech.

Senátor Veleba: Ministře Chovanče, na vaše šmírování a fízlování vám...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Nejsem odborník a nevím, jak začínala kdysi STB, kolik to bylo na tehdejším vnitru lidí. Vím ale, jak se postupem času rozrostla a jak pronikla do všech sfér dřívější společnosti. Vím také, jak její informace, lépe řečeno dezinformace, ničily životy lidí.

A také jsem si dnes přečetl, že tyto „malé útvary“ budou postupně zřízeny i na ostatních ministerstvech a koordinovat prý je bude úřad vlády. Budeme tedy mít 14 x 20 „malých útvarů“  a jejich koordinaci zajistí úřad vlády? Ale kdeže, to bude muset vzniknout řídící super útvar, raději nepočítat a nedomýšlet.

Pojďme ale od počtů úředních specialistů na zjišťování dezinformací, jejich vyvracení a předkládání té správné oficiální pravdy za stovky milionů vyhozených korun k věcnému obsahu této, v demokracii nevídané, akci. Odbor prý nebude nic cenzurovat, jenom prý svá zjištění bude předávat policii, armádě a tajným službám. Přeloženo do češtiny, žádná cenzura, ale rovnou budou práskat policii a ta už se postará. Umím si živě představit, jak informace čistě náhodou uniknou novinářům a na to budou ustaveny vyšetřovací týmy kdo konkrétní to zavinil, pardon, informace prodal na mediálním trhu. Vskutku vábná představa.

Ale abych nebyl tolik negativní, přeci jenom zde bude jedno obrovské plus. Podle sdělení ministerstva vnitra by celý proces měl mimo práskání policii a spol. především odhalovat z otevřených zdrojů včetně sociálních sítí dezinformace a ty vyvracet. A teď pozor! Lidé by měli pravdivou informaci získat už během několika minut, nejdéle několika hodin!

No není ta páně Chovancova práce báječná? Přeci nám ušetří spoustu času a dostaneme fantastický servis oficiálního sdělení co je pravda a co dezinformace, neboli lež. Náš mozek nebudeme tím pádem muset zatěžovat a ušetřenou kapacitu bude moci věnovat důležitějším věcem než je vlastní myšlení. To nemá chybu, snad bych jenom doporučil vyslat koordinátory toho celého z úřadu vlády na stáž do zemí, kde mají tento systém už ověřený a propracovaný. Nejdále jsou v Severní Koreji, ale je mnoho dalších států, kde bychom se mohli poučit.

Ale teď k věci. Ministře Chovanče, já vám kálím na vaše šmírování a fízlování, chucpe!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině