Sitarová (Republika): Očkování jako jed?

24.01.2014 17:20

Stále častěji se objevovují zprávy o nebezpečnosti očkování malých dětí. Jsou doloženy množící se případy případy velmi závažného nevratného poškození zdraví dětí, které dostávají vakcinace v rámci běžného očkovacího kalendáře.

Sitarová (Republika): Očkování jako jed?
Foto: Republika
Popisek: Radka Sitarová

Rozporuplné reakce vyvolává zejména tzv. hexavakcína, která je určena pro ty nejmenší, podává se ve třech dávkách a chrání proti šesti nemocem. Očkování hexavakcínou je v Česku povinné, rodičům, kteří své dítě nenechají očkovat, hrozí pokuta. Ale co když svému děťátku očkováním více ublížíme, než prospějeme?

Co když je očkování jednou z příčin čím dál častějšího výskytu alergií, oslabení imunity či poruch nervového vývoje dětí? Není to snad natolik závažné téma, že při sebemenších pochybách o bezpečnosti očkování, je nutné se touto problematikou podrobně a zodpovědně zabývat, nikoli ji zametat pod kobereček možných nežádoucích účinků v příbalovém letáku?

Pojďme se podívat podrobněji na to, co jednou „včeličkou“ vpravíme malému děťátku do těla, jehož imunitní systém se teprve vyvíjí.

Nebezpečná hexavakcína

Nejpoužívanější dětská hexavakcína kombinuje šest různých vakcín do jedné. K tomu si připočtěte různé přídavné a pomocné látky, které mohou nenápadně unikat pozornosti, ale o to zákeřněji mohou působit na dětský organismus. K vakcínám se přidávají tzv. adjuvans, přídavné látky, které mají za úkol zesílit imunitní reakci na podaný antigen. V hexavakcíně se používá hliník a je ho tolik, že koncentrace v krvi kojence může dosáhnout hodnot, které jsou pro organismus toxické a velice nebezpečné. Hliník je neurotoxický, vede k ničení spojení mezi nervovými buňkami i celých nervových buněk.

Autismus jako reakce

Po zavedení hexavakcíny stoupla ve Velké Británii četnost autismu u dětí o tisíc procent a u nás se s dětským autismem setkáváme také mnohem častěji. Jednou z příčin autismu může být i intoxikace, tedy otrava organismu. Spojitost s očkováním je v dnešní době natolik výrazná, že už není čas brát tento fakt na lehkou váhu. V současné době bohužel klasická medicína ještě stále není schopna otevřeně přiznat fakt, že zdravotní komplikace, s nimiž se setkává stále více rodin, mají významnou souvislost s očkováním dětí.

Rodiče za své děti bojují, vznikají občanská sdružení jako např. Rozalio, která bojují za lepší informovanost a svobodnou volbu v očkování. Stát by jim měl v tomto boji pomoci. Děti jsou naše budoucnost a jejich budoucnost je v našich rukou. Proto bychom se měli zasadit o to, aby byla aditiva ve vakcínách dětského očkování důkladněji testována a přehodnotit, zda je s ohledem na imunitní systém kojenců skutečně nezbytná povinnost očkování hexavakcínou. Nám tak dobře známé častější očkování, kdy byly vakcíny proti jednotlivým chorobám aplikovány samostatně, přece jen nemuselo být tak špatnou variantou. Pojďme tento problém řešit se vší vážností, která mu náleží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radka Sitarová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice