Škárka: Tipy na investigativní reportáže pro Radka Johna

03.11.2012 20:10

Otevřený dopis Jaroslava Škárky Radku Johnovi.

Škárka: Tipy na investigativní reportáže pro Radka Johna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Milý Radku Johne, velice jsem ocenil tvůj záměr odejít z politiky a vrátit se k novinařině, je to chvályhodné a jsem rád, že se konečně někdo bude zabývat policií nedošetřenými kauzami. A mám hned několik tipů. Myslím, že by si zveřejnění určitě zasloužila kauzy Ora Print, dále předražené kuchařky Lesů ČR, vytištěné za státní miliony a v neposlední řadě propojení Věcí veřejných s kmotry Hrdličkou a Janouškem. Těším se, že to bude jedna z tvých prvních reportáží. Určitě k ní máš ve svém archivu dostatek materiálu.

Dalším bezpochyby zajímavým tématem by mohlo být financování Věcí veřejných a praní peněz z ABL. Ty jistě znáš toky a firmy, kudy ABL peníze „Veverkám“ posílala. Pokud ne, rád ti poskytnu potřebné materiály, nebo je můžeš získat od svého bezzubého kolegy Blbáka (sněmovní přezdívka poslance Babáka). Možná i vydavatel Týdne a Instinktu a tvůj nový zaměstnavatel, mediální magnát Jaromír Soukup by mohl pomoci, ten také „Veverky“ finančně dotoval. A určitě rád ti ke všemu řekne více tvůj současný šéf Bárta společně s kamarády Janouškem a Hrdličkou. Třeba si Bárta vzpomene na schůzku v prostorách ABL, kdy se s tebou domlouval na tvém měsíčním stopadesátitisícovém benefitu v obálkách za angažování ve „Veverkách“. Nejspíš bude i tato schůzka nahraná, takže si ji od Bárty můžeš vyžádat.

V každém případě je to ale krok správným směrem. Můžeš využít služeb ABL (Mark2 Corporation), která má zkušenosti s dodáváním a vyráběním kompromitujících materiálů pro časopis Pražan šéfredaktorky Kateřiny Klasnové. Určitě oživnou legendy českého detektivního umu a profíci ABL jako Pavel Pertlíček, Tomáš Jánský, Pavel Kosek. Z povzdáli to pak může finančně podporovat Bárta, který rozkradl peníze na ministerstvu dopravy, a které teď tak rád rozdává a „půjčuje“.

Radku Johne, věřím ti a jsem rád, že jsem mohl dodat pár námětů, které by mohly být pro tvoji novou práci přínosem. Doufám, že se těmito tématy budeš ve své nové pozici zabývat a provedeš kvalitní, objektivní a nezávislé investigativní šetření. Pokud budeš potřebovat, rád přispěji dalšími informacemi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Škárka

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.