Škromach: Je čas odstoupit, pane ministře Drábku!

16.03.2012 22:10

Na svatého Valentýna ministr práce a sociálních věcí Drábek připustil při jednání Výboru pro sociální politiku v PS PČR, že pakliže budou i v březnu nadále přetrvávat problémy s vyplácení sociálních dávek na úřadech práce, bude to důvod k tomu, aby zvážil svou rezignaci.

Škromach: Je čas odstoupit, pane ministře Drábku!
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Zdá se však, že šlo pouze o líbivé růžové řečičky, vzhledem k tomu, že média stále informují o nefunkčnosti systému, ale pan ministr setrvává na svém postu a plánuje další ožebračování lidí.

Ministr práce a sociálních věcí uveřejnil svůj záměr ušetřit stamiliony na výdajích ministerstva dalším „přiškrcením“ výdajů na soc. dávky a reorganizací systému. Shodou okolností v ten samý den přichází Lidové noviny se srovnáním výdajů ministerstev na odměnách nejvyšších úředníků ministerstev za loňský rok. Zdá se, že panu ministrovi skutečně nedělá problém šetřit, je však velký rozdíl, na kom!

Dění na MPSV je praktickým příkladem prohlubování soc. rozdílů v české společnosti přičiněním současné vlády. Privilegovaní získávají milionové odměny a sociálně potřební, jako jsou matky samoživitelky, zdravotně postižení, senioři, stále rostoucí počet nezaměstnaných a další, se nechávají napospas dluhové pasti.

Jak však prohlásila na obranu situace tisková mluvčí ministerstva, náměstci si odměny zasloužili svou tvrdou dřinou. Mnohé úkoly v loňském roce si vyžádaly náročný manažerský výkon – jako například kolaps systému vyplacení dávek na úřadech práce (ÚP), rozdávání zakázek bez výběrového řízení, zprivatizování a vytunelování důchodových fondů, úpěnlivá práce na růstu nezaměstnanosti… I přes nařízení Nejvyššího soudu, však ministerstvo k cifrám nezveřejnilo jména příjemců konkrétních odměn. Můžeme si tak jen domýšlet, kterou asi z cifer byl odměněn 1. náměstek Šiška za svou „skvěle“ odvedenou práci se softwary pro ÚP.

Ačkoli jsou zaměstnanci ÚP pod tlakem a mají zakázáno o skutečném stavu systému informovat, média i v průběhu března sdělují veřejnosti zprávy o nefunkčnosti systémů na ÚP. A proto mi nezbývá než zopakovat: Pakliže máte alespoň trochu cti, pane ministře, odstupte!

Vzhledem k tomu, že náš politický systém neumožňuje vyslovení nedůvěry Poslanecké sněmovny jednotlivým ministrům, poslanci ČSSD mají mou plnou podporu ve snaze o vyslovení nedůvěry celé Nečasově vládě!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.