Stanjura (ODS): Menší obce a města získají více peněz z RUD

13.07.2012 19:19

Novela zákona o rozpočtovém určení daní, kterou dnes schválila poslanecká sněmovna, od příštího roku zvýší příjmy ze sdílených daní většině obcí a menších měst. Nejvíce posílí rozpočty obcí s 2 až 5 tisíci obyvatel. Úpravu příjmů z rozpočtového určení daní ODS dlouhodobě prosazovala a jako důležitý bod koaliční smlouvy ji také ve třetím sněmovním čtení občanští demokraté podpořili.

Stanjura (ODS): Menší obce a města získají více peněz z RUD
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Zbyněk Stanjura (ODS) v Partii TV Prima

„Změna rozpočtového určení daní přinese obcím a městům vyšší podíl na příjmech státu z daně z přidané hodnoty a daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. Jejich celkové příjmy se trvale zvýší o 12 miliard korun oproti současnému stavu,“ konstatuje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. „Přijatý návrh považujeme za dobrý kompromis, který odpovídá koaliční smlouvě.“
 
ODS považuje za důležité, že sumu 5 miliard, o které měly celkově podle původního poslaneckého návrhu přijít 4 největší města v České republice, se podařilo během vyjednávání snížit na 1,1 miliardy, což je suma, se kterou se rozpočty těchto měst dokážou vyrovnat.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu