Štengl: Senátor Dienstbier se buď mýlí, nebo záměrně mystifikuje

01.09.2013 15:36

Prohlášení předsedy SPOZ Zdeňka Štengla k vystupení senátora Jiřího Dienstbiera v pořadu Hyde park.

Štengl: Senátor Dienstbier se buď mýlí, nebo záměrně mystifikuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

Ve středečním Hydeparku na CT 24 zařadil Jiří Dienstbier Stranu Práv Občanů mezi „nové“ strany nebo dokonce marketingové projekty. Omylem nebo možná záměrně pominul fakt, že naše strana se již v minulých parlamentních volbách před více než třemi roky stala sedmou nejúspěšnější stranou a v několika krajích překročila 5% hranici nutnou pro vstup do sněmovny.

Rovněž nechal bez povšimnutí fakt, že naši kandidáti uspěli i v krajských volbách a v Pardubickém i Zlínském kraji jsou naši členové náměstky hejtmanů. Nejsme tedy „novou“, ale mladou stranou a náš program podpořilo již v minulých parlamentních volbách více než 226 tisíc občanů.

Rovněž poznámky o marketingových projektech jsou v našem případě nemístné, protože náš program je založen na myšlenkách Miloše Zemana a naším cílem je přenést tyto myšlenky i na parlamentní půdu. Nechápu, kde pan senátor vidí marketing, když naši stranu spoluzakládala a podporuje i většina ministrů bývalé vlády Miloše Zemana, která již před patnácti lety úspěšně vedla tuto zemi a byla bezesporu nejlepší polistopadovou vládou. Nemůže být pochyb, že i ministry současné Rusnokovy vlády, kteří se rozhodli za Zemanovce kandidovat, zajímá program a ne marketing.

A již vůbec nechápu, že pan senátor fakticky vyloučil povolební spolupráci SPOZ se sociální demokracií, přestože naše povolební programy nekolidují, pouze kladou důraz na jiné priority. Strana Práv Občanů ZEMANOVCI nemá potřebu vymezovat se vůči ČSSD, kterou pokládá za programově nejbližší subjekt na naší politické scéně.

Pane senátore, neodrazujte voliče, kteří mají zájem na skutečné proměně naší politické scény.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …