Štěpán (SaS): Marián Jurečka přehání lidská stáda

21.09.2016 11:01

Ministr zemědělství se rozhodl, že se postaví „nepříznivému trendu“ vylidňování venkova. Tedy, je třeba to upřesnit. Protože je ministerstvo zemědělství poctivé, podívalo se na demografické trendy trošičku pečlivěji. A ukázalo se, že se úbytek týká převážně jen obcí s počtem obyvatel do 500.

Štěpán (SaS): Marián Jurečka přehání lidská stáda
Foto: red
Popisek: Ing. Marek Štěpán, krajinný architekt, kandidát koalice Svobodní a Soukromníci ve volbách do zastupitelstva Zlínského kraje 2016

Rozhodlo se tedy, že v takových obcích „zlepší podmínky pro život“ a tím odliv obyvatel zastaví. Naštěstí zatím nesáhlo k metodám elektrického ohradníku ani násilné relokace skupin obyvatelstva do malých obcí, metodě podobné té, kterou používal už soudruh Stalin. Preferuje metodu „zlepšení výživy“. Tedy přisypat sem minerály a vitamíny, aby lidé neodcházeli za lepším. Jaké vitamíny a minerály použije?
  • 2,3 miliardy Kč celkem na nastartování podnikání
  • zvýhodněné úvěry pro podnikatele
  • slevy na sociálním pojištění pro zaměstnance
 
 
Netřeba zdůrazňovat, že ty peníze je třeba někomu nejprve vzít daněmi, třeba tedy někomu, kdo bydlí v obci, kde ausgerchnet bydlí lidí 501.
 
Pan ministr evidentně neví ještě jedno. Neví nic o geografické distribuci velikosti sídel na území České republiky. A že tím znevýhodní rozsáhlé regiony. Pohleďte na mapu (zeleně obce do 500 obyvatel, červeně od 501 výše):
 
 
Úmyslně do mapy nevkládám žádné linie, žádná rozhraní, kterými bych dělal mapu škaredější. Možná však vidíte totéž, co já: Na Moravě z těch 2,3 miliard Kč moc neuvidíme. Snad jen v obcích v moravské části Vysočiny a pak trošku uprostřed Moravy. Zdravím tímto kolegy z politické strany Moravané, mohou si to zařadit do své sbírky projevů diskriminace Moravy.
 
Koalice Svobodní a Soukromníci směřuje ke zcela jinému řešení – ke zjednodušení startu podnikání (i na venkově), tedy pro růst počtu malých živností. Je to zcela odlišný koncept. Pokud je ovšem život v nějakém odlehlém malém sídle tak těžký, že lidé musí odejít a nenajde se ani dostatek těch, kteří se chtějí uskromnit a žít v takovém místě právě takový život, pak sídlo zanikne. Je to stejně smutné jako skonání člověka, ten pocit je velmi podobný. Udržovat taková sídla při životě za každou cenu je však obdobně pošetilé, jako hledání elixíru života.
 
(toto vyjádření je reakcí na článek: http://byznys.ihned.cz/c1-65445540-jurecka-chce-zabranit-vysidlovani-venkova-pomoci-ma-i-dotovany-dvoumilionovy-uver-pro-lidi-z-malych-vesnic)
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.